Ako boli to onda nije ljubav - 5 znakova koji vam suptilno govore da ste u nezdravoj vezi

Ljubav je divna, ali istovremeno toliko jaka emocija može ponekad biti teška, komplikovana, izuzetno intenzivna ili opterećujuća za obe strane. 


Ponekad je ljubav sve to. Ipak, najznačajnije od svega jeste sreća u odnosu. Uprkos svemu, neki ljudi ostaju u vezama iako su one loše zbog različitih razloga. Danas govorimo o 5 znakova koji vam suptilno govore da ste u nezdravoj vezi. 1. Živite u strahu. Stalno se plašite raspoloženja i reakcija vašeg partnera.

Zbog toga osjećate strah i stalno obraćate pažnju na to šta i kako ćete reći ili uraditi. Ovo može biti znak da vaš partner ima problema kada je u pitanju kontrolisanje bijesa. Da biste zajedno prevazišli ovako nešto, potrebna vam je stručna pomoć. 



2. Vaša ljubavna veza je čista drama. Partner ili vi ste stalno nezadovoljni, čak i kada su u pitanju neke vrlo jednostavne stvari ili beznačajne situacije. Ljubavni partneri bi trebali da žive u miru i spokoju, sa mnogo sreće, a ne sve suprotno od toga. 

3. Kada se u vezi desi nešto loše i odlučite da pređete preko toga, onda morate da oprostite. Potpuno je pogrešno iznova i iznova se vraćati na loše stvari iz prošlosti, naročito kada dođe do rasprave, pa jedan od partnera pokuša da opravda svoju trenutnu pravednost tim nekim starim argumentom koji je protiv partnera. 



To nije fer. 4. Partner ne poštuje vaše granice. U redu je da ste bliski, ali svako od nas mora da ima svoj lični prostor koji mu je potreban za mnoge stvari. Sami određujemo taj prostor. Da bi jedan partnerski odnos bio zdrav, poštovanje ličnog prostora je zaista neophodno. 

5. Partner koji se loše ponaša prema vama ili drugima u vašoj blizini vjerovatno ima neki problem. Bez obzira na to koliko vam je stalo i koliko ga volite, nema potrebe da opravdavate loše ponašanje. Ako nešto nije u redu kažite to otvoreno, ne uljepšavajte stvari. Ako primjetite neki od ovih problema možda je dpšlo vrijeme za jedan ozbiljan i iskren razgovor sa partnerom.

Pokreće Blogger.