2 navike žena koje muškarci ne bi nikada napustili - Mudar citat Frojda za sve žene

Ina je iza sebe imala dva neuspješna braka. Na početku brakova sve se činilo sjajno, ali krajevi su bili tako neočekivano loši. 


Ipak, Ina nije posustala i odlučila je da opet pokuša. Vjerovala je u ljubav. U trećem braku Ina je obećala sebi da neće ponoviti greške koje je činila u poršlosti. Iskustvo je, makar u njenom slučaju, napravilo dobar posao. Pronašla je novog partnera i čvrsto je vjerovala da će sa njim da bude drugačije - i bolje!

Vjerovala mu je. Svaki dan mu se zahvaljivala na njegovom ponašanju i pokazivala mu koliko je sretna sa njim. Vjerovala je da on zna kako sa njom. U početku je Ini bilo zaista sjajno. Najviše joj je bio potreban muškarac noću. Tada je željela da priča sa njim, da ga sluša, da jedu zajedno i maze se. 



To je i dobila, ali vremenom je sve posustajalo. U njoj su se sakupljali nezadovoljstvo i potrebe koje nisu bile zadovoljene. Trudila se da zadrži to u sebi, ali nije moglo zauvijek i jednog dana je puklo. Ina je iz sebe izbacila sve. Zidovi u stanu su se tresli. Za Inu je to bio kraj. I treći brak je završio krahom. 

Tada je stavila tačku i rekla da dalje nastavlja sama, jer očigledno nije spremna na život u dvoje. Nisam baš sigurna u to zašto Ina nije uspjela, ali skoro sam naišla na informacije koje kažu nešto više o muško - ženskim odnosima. 



Kažu ovako, muškarcima su žene potrebne zbog dvije funkcije: 1. Da ga umire kada je nervozan i 2. Da ga uznemire kada je miran. Mnogo ljudi se na internetu složilo sa tim. Čak i Sigmund Frojd je rekao sledeće: "Žene imaju dva velika zadatka - da uzbude i umire. Ne mogu svi to!"

Pokreće Blogger.