Nije vam muž kućni ljubimac - 5 načina na koje sam nesvjesno ohrabrila svog muža da vara

Doživjela sam prevaru. Koliko god me to mučilo u početku, naučila sam da živim sa tim. 


Danas znam, ma koliko mi je teško to priznati, da sam i sama pomogla partneru da učini tako nešto. Ne krivim sebe, nemojte me tako shvatati, ali znam da su neki moji postupci doveli do toga da naša veza oslabi. Danas sam odlučila da sa vama podiejlim greške koje sam ja činila, a koje su uticale na naš brak.

1. Radili smo zajedno, živjeli smo zajedno. Bio je to idealan život. Onda smo dobili djecu i stvari su se promijenile. Djeca su postala fokus mog života i imali su prednost nad svim drugim. Moj supružnik se, iako ih je zaista volio, nije ponašao kao ja. Prestala sam čak i da obraćam pažnju na njega.

 


2. Prema mužu sam se ponašala kao da je bezvrijedan i zbog toga najviše žalim. Kada bi nešto učinio drugačije od onog kako sam ja to zamislila reagovala sam pasivno-agresivno. Kritikovala sam ga, govorila mu šta griješi i ponižavala ga.

To je uticalo na njegovo samopoštovanje i samopouzdanje, a voljela bih da nije bilo tako. 3. Prije nego smo dobili djecu suprug i ja smo bili nerazdvojni. Provodili smo zaista mnogo vremena zajedno. Nakon djece naš fokus se promijenio - ja sam se fokusirala na djecu, a on na posao.



Sve češće smo stvari radili odvojeno. Zbog toga sam više vremena provodila sa svojim prijateljima, nego sa partnerom. To nas je udaljilo još više. 4. Distanca između nas iz dana u dan bila je sve veća. Mislim da je to jedna od glavnih stvari koja je natjerala mog supruga da pronađe ljubav i toplotu negdje drugdje. 

Iako smo živjeli zajedno, sa godinama smo provodili sve manje vremena zajedno. On je putovao u inostranstvo na posao, ja sam ostajala sa djecom kući. Oboje smo bili usamljeni i ranjivi. 5. Nisam bila otvorena kada su u pitanju moja osjećanja. 

Sve sam držala u sebi i nijednom mu nisam rekla kako se osjećam. Vjerovala sam da me neće razumjeti. Samo sam živjela dan za danom, nastavljala da se bavim porodicom, da organizujem obaveze i da se pravim kao da je sve okej. 

Sada znam svoje greške, ali tada nisam bila u stanju da ih sagledam. Ne mogu da kažem da krivim sebe za prevaru koju sam doživjela, ali jasno mi je da se prevara nije desila tek tako.

Pokreće Blogger.