Kakva sudbina čeka majku koja cijeli život kontroliše djecu - "Živite svoj život a ne dječiji"

Savim je prirodno da majka uvijek želi sve najbolje za svoje dijete. 


Majke svojoj djeci žele dug život ispunjen radošću i srećom i zbog toga se često plaše da će njihova djeca u mladosti napraviti greške koje bi ih u budućnosti mogle skupo koštati. Majčinski strah je sasvim prirodan, međutim neke majke ponekad pretjeruju. 

One svaki djetetov korak drže pod svojom kontrolom, ne dozvoljavaju mu da bude samostalno i da donosi odluke za sebe, da radi bilo šta što nije sa majčinim uvjerenjima. Takva djeca ne uživaju u životu. Oni ustanu, obuku što majka kaže, odu u školu, vrate se kući, rade cijelu zadaću bespogovorno. 



Vikende provode u kući sa majkom, ona im ne dozvoljava društvo jer se plaši negativnog uticaja. Takva djeca, kada prvi put osjete malo slobode, u potpunosti se izgube. Rezultate ovakvog odgoja nećete primjetiit odmah, nego tek kasnije. 

Majke koje su na ovakav način uticale na svoju djecu mogle bi biti vrlo usamljene u starosti jer će djeca tek tada da se osamostale, a kada se to desi oni će se udaljavati od majke. Niko ne može zauvijek da bude pod roditeljskom kontrolom i po roditeljskim uputstvima. 



Majke koje žele kontrolu nad svakim aspektom dječijeg života ne razumiju ovo i često, kada djeca odrastu,i osamostale se, dođe do sukoba. Tek tada, kada ostane sama, majka će shvatiit svoju grešku. Neke žene to shvate prekasno, a neke nikada. 

Ne dozvolite da smisao vašeg života bude kontrola dječijeg života. Žena koja nikada nije živjela svoj, nego dječiji, život izgubiće svoje vrijeme i energiju, a zauzvrat neće dobiti ništa. Prirodno je da čovjek želi da se osamostali, a ako budete stajali svom djetetu na put moguće je da dobijete samo otuđenje, ništa više.

Pokreće Blogger.