Žena pomisli na prevaru kad je njen muškarac zapostavi, a drugi poželi: 3 razloga zašto varaju

Dobro se sjećam dana kada je moj bivši muž saznao za moju aferu izvan braka. Stajali smo u kući, njegove oči su bile ispunjene suzama i vikao je na mene, ali gotovo bespomoćnim glasom. 


Pitao me kako sam mogla da to uradim sebi, nama, našem braku, našoj ljubavi. Govorio je da me više ne prepoznaje i da nisam osoba koja sam bila nekada. Stajala sam ispred njega i posramljeno ćutala. Nisam znala šta da kažem da bih se opravdala. 

Nije bilo opravdanja. Izdala sam ga. Sada kada razmislim o tome shvatam da ništa nije moglo da ga utješi. Uništila sam ga u momentu, slomila mu srce. Sva ona ljubav koju je taj čovjek gajio prema meni odjednom se pretvorila u prezir. Osjetila sam to. 



Naš brak se raspao, nisam mogla da vratim vrijeme unazad i popravim stvari. Nakon razvoda više puta sam sebi postavljala pitanje zašto sam to učinila, zašto sam prevarila čovjeka koji me je toliko volio i brinuo se o meni. Stalno sam se preispitivala. 

Sada znam da je sve ispalo onako kako je trebalo, ali da mogu da vratim vrijeme nikada ne bih krenula istim putem. Mnogi ljudi su me osudili, ali vjerujte da sam i ja sebi oštro sudila. Sada kada je sve prošlo mogu da razumijem zašto žene varaju partnere. Danas ću da izdvojim samo tri razloga koje smo ja, ali moj muž, naučili na teži način. 



1. Žene varaju jer pokušavaju da pronađu lažnu sreću sa drugim muškarcem. Kada sam ga prevarila vjerovala sam da je sreća nešto što dolazi spolja. Fantazirala sam o avanturi i ubjedila sam sebe da u svom braku nisam sretna. Naučila sam lekciju. 

Sada znam da bježanje od problema nikada nije rješenje, a da sam jedino ja odgovorna za svoju sreću. Sreća dolazi iznutra. 2. Muž je prestao da me privlači. Kako je vrijeme prolazilo osjećala sam sve manju privlačnost prema svom mužu. 

Ćutala sam da ga ne bih povrijedila, ali stvari su samo postajale sve lošije. Nisam znala kako da mu kažem da me više ne privlači. Danas shvatam da sam trebala biti otvorena i da smo trebali zajedno da radimo na nama i na našoj vezi. 

3. Posljednji razlog su nezrele svađe i loše komunikacijske vještine. Tek sada shvatam da nisam bila dovoljno zrela da se suočim sa svim našim problemima u braku. Kada smo pokvarili našu komunikaciju udaljavali bismo se jedno od drugog. 

Nakon svake svađe osjećala sam se kao da me on više ne voli. Danas znam da je iskrena komunikacija ključ svakog zdravog odnosa. Kada se komunikacija naruši partneri se osjećaju frustrirano, ne razumiju jedno drugo i traže utjehu u naručju neke druge osobe.

Pokreće Blogger.