Birajte ljude koji biraju vas, a drugima poželite srećan put - 5 životnih pravila mudre žene

Cijeli naš život je jedan neprekidan put na kome čovjek pada i ustaje, nailazi na prepreke, spotiče se o njih, ali uvijek ide dalje. 


Uvijek ispred sebe vidi cilj. Na tom putu koji zovemo život upoznamo mnoge ljude. Neki uz nas ostaju jako dugo, a neki su nam samo usputne stanice do našeg životnog cilja. Međutim, često se desi da čovjek ima jedino sebe. 

Ponekad se zaista možemo osloniti samo na sebe i samo mi sami sebi možemo pomoći. To zvuči pomalo teško i tužno, ali stvari su takve. Kada smo prepušteni samo sebi brže stičemo iskustvo, brže učimo i brže se razvijamo. Tokom svog dosadašnjeg života zaista se ova misao ispostavila kao tačna.



Danas vam donosimo pet životnih pravila koje poštuju sve mudre žene: 1. U životu ne treba da jurite nikoga. Birajte ljude koji biraju vas. Možda vam sada zvuči sebično, ali ovo pravilo, ukoliko ga primjenjujete, moglo bi da vas spasi nepotrebnih i suvišnih ljudi iz vašeg života. 

Ovdje se ne radi ni o kakvoj vrsti koristi ili iskorištavanja, radi se samo o vama i vašoj vrijednosti. Ne zaslužuje vas baš svako. Kada birate partnera izaberite čovjeka koji će vam, bez imalo ustručavanja, dati do znanja da ste vi njegova žena. Birajte radno mjesto na kome će vas cijeniti i poštovati. 



Pronađite prijatelje koji znaju vašu vrijednost. Dozvolite sebi taj luksuz da uvijek u životu imate izbor. 2. Sve dolazi u svoje vrijeme. Život je mnogo mudriji od nas i uglavnom naši pokušaji da nešto ubrzamo ili usporimo u životu završe neslavno. 

Ništa se ne dešava tek tako i život nam uvijek šalje znakove. 3. Nikad ne reci nikad. Niko od nas ne zna šta ga čeka sutra i kako će nam život izgledati. Možda sutra ustanete i više ništa ne bude isto. Nikad ne govorite nikad, sve može da vam se desi. 

Nema potrebe za strahom. Svaka situacija je rješiva.  4. Budućnost ne treba da vas plaši. Ona jeste nepoznata, ali strah vam može samo otežati da se nosite sa životom. Ono što nam je predodređeno desiće se. Ne možemo ništa radikalno da promjenimo, zapamtite to. 

5. Uvijek idi korak naprijed. Čak i kada pomisliš da život radi protiv tebe, da ti postavlja prepreke na koje se saplićeš, nikada nemoj stati. Uvijek ustani, obriši prašinu i nastavi dalje ka svom cilju. Ako ne možeš da trčiš, a ti hodaj. 

Ako ne možeš da hodaš nastavi da pužeš, samo nikada nemoj da odustaneš. Nije sve uvijek onako kako zamislimo, ali mi uvijek treba da se trudimo da prevaziđemo okolnosi i pobijedimo sebe.

Pokreće Blogger.