Žena ne odlazi ukoliko je brak dobar – 3 razloga zašto žene traže razvode sa 40 i više godina

Ne postoje idealne godine za brak, pa isto tako ne postoje ni idealne godine za razvod. Ipak, statistika pokazuje da se najveći broj ljudi razvodi nešto prije četrdesete godine života.


Kada smo mladi čini nam se da, kada čovjek napuni četrdeset ili se makar približi tim godinama, ne želi više promjene u životu. Tada je aktivna samo želja za stabilnošću na svim životnim poljima, pa i u ljubavi.

Na kraju krajeva, četrdeset godina je sasvim dovoljan period da odaberemo partnera sa kojim želimo da provedemo život, zar ne? Uprkos svemu tome razvodi se dešavaju u četrdesetim. Zašto žene žele razvod u tim godinama? 



Jedan od razloga je taj što je žena vjerovatno pokušala da trpi i shvatila je da više ne može. Dovoljno je mlada da krene dalje i pronađe novog muškarca, a dovoljno zrela da ne ostane u odnosu sa kojim nije zadovoljna. 

Niko ne želi da u potpunoj samoći doživi starost, zato su četrdesete krajnje vrijeme da žena napusti vezu ili brak sa kojim nije zadovoljna. Sledeći razlog jeste želja da se isproba nešto novo. Možda vas opet zanima ko želi da radi nešto novo u tim godinama, ali razmislite o tome – možda je žena bila spriječena da radi nešto što voli, bilo da je u pitanju posao ili karijera. 



Mnogi muškarci su protiv toga da žena radi. Takođe, naročito u brakovima koji su raznije sklopljeni, dešavalo se da je žena sa muškarcem još od svog tinejdžerskog perioda. Možda joj ipak nešto nedostaje u tom braku. Žena nikada ne odlazi ako joj je sve dobro. 

Treći razlog jeste shvatanje da je sa osobom koja nije prava za nju. Nisu sve žene koje imaju četrdeset godina i koje se razvode bile prije toga u dugim brakovima. Neke svoju srodnu dušu upoznaju sa 35, pa sa četrdeset shvate da ta osoba ipak nije prava za njih. 

Naravno, za neke stvari je potrebno vrijeme da ih bolje razumijemo, ali i zrelost da ih shvatimo na pravi način.  Kako god bilo, treba da znate dane postoje idealne godine za ljubav, ali ni za razvod. Ukoliko je odnos sa nekim toksičan ili ste jednostavno nezadovoljni razvod je u potpunosti adekvatan i normalan potez. 

Ukoliko vas partner ne razumije i shvatate da stvari ne mogu da se poprave u redu je da odete. Moj savjet za vas je da uvijek pažljivo birate osobe za vezu, naročito za brak, da biste kasnije mogli da uživate u vašoj iskrenoj ljubavi.

Pokreće Blogger.