Zašto se jaka porodica gradi isključivo preko žene - Ona održava porodicu ujedinjenom

Možda će ovaj naslov za mnoge da bude problematičan, ali dopustite mu da ga shvatite. 


Postoje oni koji vjeruju da je muškarac glava kuće i da je on glavni u porodici: on je zaštitnik, on gradi, on hrani i donosi novac u kuću. Jednom riječju – on je glavni. Da, postoje ovakve porodice, ne želim da govorim suprotno. To su porodice gdje je u muškarac zaista stub. 

On je miran, on je temelj i sigurnost. On obavlja zadatke, radi poslove i sve drugo što je potrebno za njegovu porodicu. Međutim, on nije tako nježan i suptilan kao žena i nikada neće moći da bude. Ako pogledate unazad kroz istoriju ili ako analizirate čovjekovu prirodu, muškarac je uvijek osvajač, ratnik i moćnik. 



On ne može da bude nježan i suptilan. Naprosto, razlike između muškaraca i žena su jasne i vrlo očigledne. To se osjeti. Muškarci i žene su drugačiji: on je aktivan i uvijek spreman za akciju, a žena je ona koja osjeća ljude. Ona je u stanju da odmah reaguje kada se nešto dešava jer ona osjeti. 

Žene su često pristrasne i vode tihe sukobe, ali imaju gotovo savršenu psihu i razvijene osjećajne sposobnosti. Ženama su međuljudski odnosi vrlo jasni. Naročito u porodici. Žene shvataju i osjećaju svaki korak razvoja svoje porodice, one brinu o kući, o svim ukućanima, o daljim članovima porodice i o partneru.



Žene znaju kako da ujedine ljude, kako da ih povežu i kako da naprave jaku zajedinicu. Kada je zajednica jaka onda se odnosi jačaju i dolazi do razvoja. Žena je ona koja radi unutar odnosa, ona sebe i muškarca spaja u jednu dušu. I tome se muškarci ne mogu oduprijeti. 

Ipak, postoji mnogo razvoda i raskida veza. Postoji mnogo porodica koje su se raspale. U kom momentu se desi raskol i porodica se raspadne na milion komadića? To se desi u momentu kada žena napusti svoju ulogu i uđe u porodičnu ulogu muškarca. 

Kada odluči da ona postane ta koja hrani, koja štiti kuću i porodicu i donosi odluke o svemu. Tada sve pada na njena leđa i njeno krhko žensko biće to ne može da podnese. Ona više nije u stanju da održi porodicu ujedinjenu i da kontroliše unutrašnje odnose. 

Žena koja zna način na koji će da ujedini članove porodice, da od kuće napravi dom u kojem se svi osjećaju ugodno, ispunjeno i korisno, je žena koja istinski vrijedi. A vi muškarci treba samo da ženi date ono što joj nedostaje i vaša porodica će biti još čvršća. 

Tamo gdje je porodica istinska zajednica napredak će doći sam.

Pokreće Blogger.