Radite na svojoj duši, ljepota dođe i prođe - Zašto se muškarci odluče napustiti dobre žene

Karl Jung je jednom prilikom rekao „Najteži teret koji pada na leđa djeteta je neproživljeni život roditelja“. Da li se slažete sa tim?


Imam jednu daleku rođaku, zove se Natalija, u krugu porodice dobila je nadimak Nata. Nata ima dvije ćerke – Olgu i Snježanu. Mnogo truda i novca Natalija je uložila u njih dvije. Išle su u najbolje škole, učile su engleski, trenirale plivanje i jahanje već od treće godine.

Išle su i na gimnastiku. Da li je sve bilo neophodno? Ne baš. Natalija je, zbog svojih ćerki radila nekoliko poslova samo da bi mogla da sačuva novac za njihovo školovanje. Djevojčice su bile vrijedne i dobre ćerke, učile su dobro i uspjele da upišu fakultet na budžet. 



Natalija je odlučila da će im kupiti dobre automobile, jer im nije morala plaćati školovanje. Stalno su me upoređivali sa tim djevojkama. One su bile jako uspješne, a ja naspram njih i nisam baš. S obzirom da je Naralija mnogo uložila u ćerke, nije željela da ih da bilo kome. 

Očekivala je da pronađu dobre muškarce za udaju. Čak i kada su njene ćerke pronašle partnere ona nije odustala. Slala ih je na časove kuhanja dva puta nedeljno, dolazila je u njihove kuće i kontrolisala higijenu. Prala je umivaonike i toalete do sjaja. 



Trudila se da njene ćerke budu savršene žene, supruge i domaćice. Međutim, starija ćereka se, tek nakon godinu dana braka, razvela. Za Nataliju je to bio jak udarac jer je mislila da se tako nešto ne može dogoditi njenim ćerkama. 

Ona je toliko truda uložila u njih i one su zaista postale dobre žene i domaćice. Počela je da razmišlja šta muškarci zapravo žele? Kakve su njihove potrebe? Monika Beluči, Dženifer Lopez, Šakira i mnoge druge zanosne žene holivuda se razvode, njihove veze i brakovi propadaju, ali to je život. 

Život ne pita ko ste ili šta ste. Jednostavno, ljudi žive, pa se raziđu kada stvari više ne idu kako treba. Muškarcima nije važno šta im je žena, kojom profesijom se bavi i da li je savršena. Važan mu je osjećaj koji ima kraj nje. 

Oni žele da se osjete željeno, hrabro i moćno, da budu zaštitnici i heroji. Ne moraju da budu savršene majke, žene i domaćice, moraju samo da budu dobre partnerke i osobe na koje se muškarac može osloniti u svakom trenutku.

Pokreće Blogger.