Priča o umornoj ženi: "Nikome na ovome svijetu ne duguješ ništa - Samo sebi"

Danas ćemo vam ispričati priču o Umornoj ženi. Da, tako se zvala. Bila je umorna, svako jutro se teško budila i već iscrpljena napuštala svoj topli krevet.


Nije se sjećala kada je posljednji put osjetila da je njeno tijelo odmorno, da je njena energija na vrhuncu snage i da njena volja za životom tinja. Dani su joj bili isti, ona je bila ista. Sve do jednom kada se njena sjena odvojila od nje same. 

Sjenka je počela da se odvaja od nje, u trenucima njenog najvećeg rada po ljetnoj vrućini, sjenka je jednostavno odustala. Žena je molila sjenku da joj se vrati jer sa sjenkom odlazi ženina snaga. Sjenka je rekla: „Da, istina je. Ja čuvam tvoju energiju, ali ti si skoro svu svoju moć istrošila, a nikada se nisi potrudila da je dopuniš. 



Sebe si iscrpila do krajnjih granica. Dobro razmisli zašto te ostavljam“. Žena je i dalje molila, ali onda je shvatila da je sjenka u pravu. Žena je zaista iscrpila sebe u potpunosti. Sjenka se ipak sažalila jer je bila njen pratitelj godinama. 

Dala joj je ultimatum: ostaće, ali ako žena prođe kroz tri testa. Žena se složila. Prvi test bio je zadatak da osjeti svoja leđa, svoje ruke i ramena. Umorna žena je shvatila da osjeća samo ogromnu težinu koju je nosila godinama. Kao da je na leđima nosila beskrajno teške nevidljive vreće. 



Sjenka je rekla da su to tereti drugih ljudi, njihovi životi, njihove lekcije koje je ona sa godinama poniejla umjesto njih. Žena je nosila teret koji nije bio namjenjen njoj i bilo joj je jako teško da prizna, ali morala je. Zatvorila je oči i zamislila svakog čiji je teret preuzela. 

Vratila im je njihove dijelove. Sledeći zadatak bio je da žena nauči da kaže ne. To nije bilo jednostavno, ali uspjela je. Odbila je besmislen razgovor sa svojom prijateljicom. Rekla je ne još nekim ljudima. Neki to nisu prihvatili, ali to je život. Posljednji test je bio ključni za povratak energije. 

Žena je morala da nauči da odmara, da dopusti sebi da se odmori. U tom testu ona se suočila sa svojom krivicom. Osjećala je kao da mora da uradi sve, ali ipak je odmarala. Glasovi u njenoj glavi su se borili, ali ona je na kraju sve nadjačala. 

Shvatila je da ima pravo na odmor, da ima pravo na sebe. To je bila prekretnica u životu umorne žene. Od tad je počela da živi život. Energija joj se vratila, zdravlje, ljepota, mladost, kreativnost i mir su joj takođe došli nazad. Umorna žena je prestala da bude umora. Drage dame, zapamtite ovu priču!

Pokreće Blogger.