Iz ugla jedne žene: Da li su ljubavnice stvarno krive za to što nas je muškarac prevario?

Mnoge žene, nakon što saznaju da ih je partner nasamario i prevario, nastoje da sve što ih boli naplate osobi koja u većini slučajeva nije kriva ni za šta. 


U pitanju je partnerova ljubavnica. Ljubavnice zaista, jako često, nisu krive ni za šta. Niste ni vi krive, drage dame. Ma kako se promijenile, ponekad bile teške i naporne, to nisu razlozi da partner traži zamjenu za vas. Naravno, govorimo o partneru koji vas voli. 

Uprkos tome što većina vas zna sve ove stvari, žene se ipak često stalno preispituju ovakvim pitanjima. Da li ste nekada razmislili zašto je, odmah nakon što saznate za prevaru, prva reakcija ljutnja na ljubavnicu vašeg partnera? Ne žurite da se ljutite na pogrešnu osobu. 



Prije toga, sagledajte malo situaciju. Ne zaboravite da partner nije vaše vlasništvo. On nije stvar koju ćete držati kod sebe. U pitanju je punoljetna osoba koja je sama odgovorna za sve svoje postupke, osoba kojoj niko ništa ne može narediti, uzeti ili oduzeti.

Ako vas je prevario to je bila njegova želja. Treba da znate da, ukoliko vas je partnr iskreno volio, njegova pažnja ne bi mogla tek tako da odluta sa vas na nekog drugog. Koliko puta ste mu samo rekli da je on vaš, ali da li je zaista bio vaš? Možda ste samo bili toliko zaljubljeni da niste mogli da sagledate realnost.



Padali ste na lijepe riječi i djela i smatrali ste to ljubavlju. Da li ljubavnicu boli? Da, ali vi nikada ne mislite o tome. Vaša bol vas okupira. Ne zaboravite da je i ljubavnica žena kao i vi, žena koja ima osjećanja. Vjerovatno je i ona veoma povrijeđena. 

Nemojte da je krivite prije nego razmislite. On je taj koji je varao – i vas i nju. Možda ona nije ni znala za vas. Ako zaista nije znala, onda je i ona prevarena jednako kao ti. Ti sada znaš samo dio priče. Ne znaš njen dio. Ona je za tebe niko i ništa. Nikada ti ništa nije značila. 

Ona nije tvoja prijateljica i ona ti nije ništa oduzela. Tvoj muškarac je sam odlučio da ode od tebe. Odluka je samo njegova. Ona nije htjela da te povrijedi, samo se prepustila osjećanjima. Ne zaboravi da ga ljubavnica nije natjerala da te prevari. On je izabrao nevjeru i pokazao ti koliko ne poštuje ni tebe, ni vašu vezu. Kada te partner prevari, to je samo njegova greška. Ljubavnica nema ništa sa tim.

Pokreće Blogger.