Preljubu je moguće spriječiti - 5 partnerkih potreba koje trebate zadovoljiti da spriječite prevaru

Preljuba je stalna tema o kojoj se priča svuda oko nas. Da li postoji mogućnost da se smanji preljuba u braku? Da, zapravo postoji način. 


Da bi se smanjila mogućnost preljube u braku potrebno je zadovoljiti neke bračne potrebe. O čemu se radi saznajte u nastavku članka. Preljuba važi za jedan od simptoma nesretnog braka. Kada je jedan od partnera nezadovoljan odnosom onda on ide dalje i traži ono što ne dobija od svog supružnika. 

Prevaru nije uvijek moguće prevazići, ponekad ona znači definitivan kraj odnosa. Da biste smanjili mogućnost prevare u braku potrudite se da zadovoljite sledećih pet partnerskih potreba: 1. Kod žena, na prvom mjestu je potreba za nježnošću 



Ženama je nježnost neophodna, zato one uživaju u odnosu u kom muškarac brine o njima, grli ih, ljubi, drži za ruku, donosi cvijeće. Tada žena osjeća da je partner zaista voli. Kod muškaraca je na prvom mjestu potreba za intimnim zadovoljstvom.

Idealno bi bilo da ove dvije potrebe idu zajedno: ako muškarac pokaže nježnost žena će biti naklonjena njegovim potrebama. 2. Na drugom mjestu kod žena nalazi se potreba za razgovorom. Ženi je neophodan partner koji zna da je sasluša, da emotivno reaguje na ono što mu ona kaže, naročito kada je nešto muči. 



Žene očekuju da muškarac pokaže interes za njih i njihov život. Za muškarca, na drugom mjestu nalazi se potreba da ima dobrog saputnika za zabavu. Često žene prije braka idu za partnerom na pecanje, na fudbal i slične stvari koje su muškarcima zabavne, ali u braku sve prestaje. 

Ovo može da utiče jako loše na brak, jer je muškarcima zaista neophodan partner sa kojim može da se dobro zabavi. 3. Kod žena se, na trećem mjestu, nalazi potreba za iskrenim i otvorenim partnerom. Žena ne želi odnos u kom će da bude obmanuta. 

Tada se ona osjeća nesigurno. Muškarcima je, na trećem mjestu, fizička privlačnost. Muškarac kraj sebe želi da ima ženu koja mu je lijepa i atraktivna i koju će sa ponosom predstaviti svojoj porodici i prijateljima. Naprosto, muškarci imaju duboku potrebu za fizičkom privlačnošću partnerke. 

4. Žene žele da se osjećaju sigurno, a to uključuje i materijalnu sigurnost. To svakako ne znači da žene žele bogate partnere, ali žele muškarce koji im ulijevaju sigurnost i povjerenje i muškarce koji mogu da zarade za sasvim pristojan život. 

Kod muškaraca se, na četvrtom mjestu, nalazi udobnost. Muškarci naprosto žude za tim da ih, na povratku sa posla, dočeka žena koja ga voli u toplom domu sa ukusnim ručkom ili večerom. 5. Na petom mjestu se, za žene, nalazi potreba da partner bude dobar otac. 

On treba i da bude uzor djeci. Muškarcima je važno divljenje, oni žele da čuju da ih partnerka voli, da misli da su dobri i uspješni. To ih samo motiviše.

Pokreće Blogger.