Kakve žene muškarci nikada neće ostaviti, pa ni zbog mlađe: Mudra poslovica koja objašnjava

Muškarci i žene su dva u potpunosti različita svijeta. Da bi se lakše razumjeli postoji mnogo savjeta koje vam daju razni časopisi. 


Koliko puta ste samo čuli da ženi treba kupiti cvijeće, da ne trebate da ćutite i da krijete nešto od partnera, da treba da imate zajednički hobi i slično? Sjećam se jedne priče sa istoka. Jedna moja prijateljica je putovala na poslovno putovanje. Za stolom su sjedili muškarci i žene zajedno. 

Jedan od njih zurio je u moju prijateljicu, gledao je kako jede, kako pije, kako se veseli i kako priča sa drugima. Na kraju večeri joj je prišao sasvim spontano i upitao je da li će se udati za njega. Nikada je niko nije brže zaprosio. To joj je bilo smiješno, ali odlučila je da nastavi dijalog. 



Upitala ga je zašto i kako to misli, ona nije bila mlada ljepotica, vjerovatno nije bila jedna od onih žena koje bi njega privukle. Odgovorio joj je jednom istočnjačkom poslovicom: „Žena koja donosi novac u kuću cijeni se kao dvije mlađe žene“. 

Priča je zanimljiva, ali ako razmislite bolje, zaista je to istina. Kada žena zna da zaradi, ona je zauzeta i ispunjena sama sobom, svojim poslom, ne gubi vrijeme na nebitne stvari, nego juri svoje ciljeve i pronalazi načine da ih ostvari. 



Takve žene muškarci ne ostavljaju. Naravno, uvijek postoje izuzeci koji su rijetki, ali uglavnom takve žene imaju partnere uz sebe. Možda se stabilnost i blagostanje koje dolazi sa finansijskom stabilnošću cijene više od trenutno lijepog fizičkog izgleda.

Možda je u pitanju samopouzdanje koje te žene posjeduju. Zaposlene žene su samostalne i zadovoljne same sa sobom, one neće moliti muškarca da im govori kako ih voli i treba. Sa tim ženama je lakše živjeti. One imaju mnogo toga za reći i mnogo savjeta mogu da daju ukoliko je potrebno.

Takve žene ne uništavaju porodični budžet svojom listom želja, nego baš naprotiv – umnožavaju ga. Pored svega toga, one su jako inteligente. Kada nađete ovakvu ženu, ne puštajte je.

Pokreće Blogger.