Žensko ćutanje može biti gore od njene vriske: 8 stvari koje one poručuju kroz šutnju

Kada žena ćuti, šta ona zapravo želi da poruči muškarcu? Da li je to samo zatišje pred oluju? 


Ponekad jeste, a ponekad su drugi razlozi njenog ćutanja: 1. Povrijeđena je Možda ste uradili ili rekli nešto što ju je uvrijedilo. Ona vas i dalje voli, ali povrijedio ju je trenutak kada je nešto krenulo onako kako ne treba.

Ona pokušava da ostane jaka kako ne bi uništila vezu, pa mislite da se žali, a zapravo samo pokušava da shvati sve u sebi i da se smiri kako ne bi stvarala dodatne nepotrebne probleme. Jedini rizik njenog ćutanja tad jeste da može da se još više povrijedi, posebno ako vi ne shvatite da ste povrijedili njena osjećanja. 



2. Ne zna šta da kaže Ponekad i ženama nestane riječi. Recimo, izašli ste ste sa prijateljima u šetnju i rekli ste da ćete se vratiti prije ponoći, a došli ste ujutru. Ona ne želi da sluša opravdanja i prepričavanja avantura, jer joj se svakako neće dopasti. 

Radije će prećutati. Osjeća da je ne cijenite dovoljno, a nije vam rekla ni riječ. To je znak da joj treba odmor i oporavak. 3. Misli da je ne slušaš Žene osjećaju kada ih razumijete i slušate ili ih uopšte ne slušate, pa neće bespotrebno trošiti riječi na vas.



Razloga za ovo može biti mnogo. Ako želi da nešto kaže, a vidi da je ne slušate ona će odlučiti da ćuti. I to je mudar potez. 4. Zauzeta je Ponekad je sve jako jednostavno. Žena je osoba koja ima svoj život i obaveze. Može biti u pitanju njen posao, hobi ili jednostavno prijatelji. 

5. Pokušava da manipuliše Ovo rade nezrele žene – koriste taktiku tišine kako bi zainteresovale muškarca da se upuste u igru sa njima. 6. Umorna je od borbe Koliko puta vam je ponovila šta je muči? Ili jednostavno zamolila za pomoć?

Sve ste ignorisali, a ona je sada odustala i odlučila da ne govori više o tome jer se umorila. Ovo je jako loš znak za vezu. Vjerovatno joj je već svejedno i uskoro će da ode od vas. 7. Ona želi da nestane iz vašeg života Ukoliko žena prestane da odgovara na vaše pozive i poruke, to je vjerovatno znak da je kraj. 

Šta da radite? Uglavnom se sve rješava samo običnim otvorenim razgovorom. Direktno je pitajte žašto ćuti i nemojte vršiti pritisak na nju da vam odmah odgovori. Pokušajte da je nasmijete, dajte joj prostora i vremena, zagrlite je i pokažite da je razumijete.

Pokreće Blogger.