"Sve u životu prolazi" - Surov zaključak o ljubavi do kojeg je C. Chanel došla s godinama

Smatra se da je ljubav divna, ali da isto tako zna da bude teška. Uči nas mnogo čemu, a možda najviše zna da daje obećanja bez pokrića. 


Sjajna Coco Chanel jednom prilikom je rekla: "Nikad se ne kuni na vječnu ljubav, to se događa samo onima koji su otišli na drugi svijet. Između živih, to je nemoguće. Osjećaj se ipak razvija ili u poštovanje, naviku ili mržnju. Ali, svakome se u životu treba desiti snažna ljubav. 

Barem na nekoliko sati, ili trenutak, ali mora. Oni koji to nisu iskusili duhovni su bogalji". Takođe, slično se može naći i u zapisima Marine T. "Voljeću te cijelo ljeto. Zvuči puno bolje, nego cijeli život. I što je najvažnije puno duže". Ljubav je ta koja treba da živi i da se događa. 



U trenuku, sada, spontano. Bez planiranja, obećavanja i roka trajanja. Ljubav ne treba ništa da obećava, već da pruži koliko može. Ne tvrdite nekome da ćete uvijek biti tu, jer to ni sami ne znate. Ali, ono što možete jeste da pružite sve što želite sada i odmah. 

Budite svijesni da sve u životu prolazi, pa tako i ljubav. Zavjeti vječne ljubavi su u redu, ali takođe nisu garancija. Kako možemo nekome nešto da garantujemo ili on nama? Kada ni sami ne znamo ishode. Coco Chanel je upravo to i željela poručiti. Budite zrela osoba, žena koja ne obećava u ime ljubavi.



Budite zahvalni ako volite ili ako ste voljeni. Možda neko nikada nije bio, i ne zna čari takvog osjećanja. Kako i sama kaže oni koji nisu voljeli bar na trenutak, emotivno su oštećeni. Prema tome, i bolno iskustvo je vaše iskustvo. I to je u trenutku bila ljubav. 

Možda vam je nešto obećavala, ali trebale ste znati da se na to ne trebate oslanjati. Prema tome, cijenite ljubav, vaša iskustva kakva god ona bila. Ne oslanjajte se na priče o vječnoj ljubavi, i ne pričajte je drugima. Volite nekoga i na trenutak, ali iskreno. Svi zaslužuju osjetiti snažnu ljubav i emocije. Ljubav ne mora da bude vječna, ali treba da bude snažna.

Pokreće Blogger.