"Preko prevare možda i pređemo ali povjerenje se neće vratiti" - Muškarci iskreno priznali

Čak i najgora istina bolja je od najljepše upakovane laži, kaže jedna stara mudrost. 


Nedavno sam pročitala jedno istraživanje o ljubavi i vezama. Ispitanici su bili isključivo muškarci, a njihovi odgovori su bili jako iskreni, toliko da su često zvučali bezosjećajno. Mada, neki od odgovora su imali dozu povrijeđenosti. 

No i sama tema je bila takva, nije lako govoriti o prekidima i prolaznosti ljubavi. U istraživanju je učestvovalo deset anonimnih muškaraca, a govorili su o momentu kada su shvatili da više ne osjećaju ljubav prema svojoj partnerki. 



To nisu lake i naivne situacije, ali je mnogo više fer biti iskren i reći svoja osjećanja, nego ostati u toksičnoj vezi samo iz navike i straha da ne ostanemo sami. Izdvojiću vam dijelove odgovora koje sam pročitala, a koji vam mogu pomoći da bolje razumijete muškarce: 

1. „Shvatio sam da sam s njom samo iz osjećaja dužnosti, a ne iz ljubavi“. 2. „Jednog dana išao sam kući sa posla i shvatio da uživam u našem odnosu samo kada nismo u istoj prostoriji“. 3. „Prevario sam je i shvatio da naš odnos više nema smisla“. 



4. „Prestao sam da osjećam radost prije naših susreta. Cijeli odnos postao je rutina“. 5.„Izgubila se zabava“. 6. „Jednog dana uhvatio sam je za ruku i nisam osjetio baš ništa“. 7. „Vrijeme sa njom mi je postalo dosadno. Sve je bilo samo navika, a oboje smo bili ravnodušni“. 

8. „Bio sam kod nje u stanu i zajedno smo gledali seriju. U jednom momentu me upitala kada ću da krenem svojoj kući. Ustao sam i izašao. Nisam bio ljut, ali bilo je očigledno da nas dvoje nismo jedno za drugo. Poslije sam razmišljao o tome. Izgledalo je kao da je jedva čekala da mi vidi leđa“. 

9. „Ostajao sam u odnosu sa njom samo da ne bi bio sam. Nije me bilo briga za njena osjećanja, nije me doticala njena nervoza ili njen nemir“. 10. „Prestalo je da mi prija putovanje sa njom. Radije sam bio kući, to mi je bilo ljepše od putovanaj u njenom društvu“.

Pokreće Blogger.