Pored ljubavnice zadovoljstvo je trenutno: Glavna greška muževa koji napuštaju porodicu

U većini slučajeva muškarac zna da se pokaje što je izvršio čin preljube i napravio takvu grešku.


Vremenom shvati da cijena bila previsoka, za nešto što je prolazno. Muškarci koji su spremni da napuste svoju suprugu i porodični život, radi afere, često razmišljaju površno. Neki od glavnih razloga zašto muškarac napušta porodicu znaju da budu sljedeći: Ljubav ga je prošla, žena ga više dovoljno ne privlači, želi da proba nešto novo itd. 

Naravno, sa godinama se dosta stvari mjenja, neki od razloga za rastanak su u redu i prihvatljivi, međutim razlog da se izvrši čin preljube teško da može biti opravdan. Muškarci često misle da kada upoznaju novu ženu i ostave sve zbog nje, da im ista kasnije neće takođe postati dosadna i monotona.



Zapitajte se, ako je tako bila već sa vašom ženom, da li postoji mogućnost da isto doživite i sa drugom? Na početku ste u fazi zaljubljivanja, pa vam ta osoba prija, međutim vremenom uviđate sve njene mane i dolazite na istu poziciju kao i sa prethodnom ženom. 

Kada muškarac želi nešto novo da proba, osjeti drugačiju privlačnost itd. treba prije svega da razmisli da li se isplati sve što ima pogaziti zbog malo zabave. Glavna greška se događa jer muškarci misle da se rješavaju nekog svog problema, a zapravo samo stvaraju veće. 



Niko od nas nije idealan, pa tako ni on, ni njegova sadašnja supruga, ali isto tako mora biti svijestan da neće biti ni ljubavnica. Vremenom, godinama i na nju se početi gledati isto, uvidjeće da ništa bolje nije postigao i da je zarad malo trenutne zabave doveo sebe do tužnih i praznih osjećanja. 

Naravno, nije uvijek slučaj takav, ali sa drugom, trećom ženom muškarci tek uviđaju svoje greške. Kada naiđe kriza trebaju znati da se od nje ne bježi. Na odnosima se trudi i radi. Odnosi se njeguju, ukoliko to zaslužuje vaša ljubav. Ne odričite se je tek tako. 

Ako je vaša supruga bila "vaša osoba" onda uz nju ostajete i trudite se. Sa istom osobom možete da razgovarate o promjenama, o novim senzacijama, željama, problemima. Osvježite vašu vezu, isprobajte nove stvari, promjenite okolinu ako je to potrebno i što je najvažnije ne žurite sa greškama.

Pokreće Blogger.