Oprostite i otpustite sve što vas muči: 12 stvari koje stalno radimo a "kradu" našu energiju

Da li ste nekada razmišljali o svojoj energiji, kakva je, zašto odlazi i na koji način je trošimo? Da li ponekad osjećate oscilacije u energiji, da li osjećate energetske padove? 


Vjerovatno ste svi osjetili nekada padove energije, to je sasvim prirodno. I tek kada osjetimo energetski defitict, počnemo da razmišljamo o tome zašto i kako se to desilo i počinjemo da preispitujemo svoje ponašanje. 

Čak i ako živite zdravo, krećete se i hranite kako treba, moguće je da, kada dođete sa posla, poželite samo jedno – da legnete i odmorite od svega. Postoji objašnjenje zašto se to dešava. Donosimo vam listu stvari na koje vam odlazi dragocjena energija, a možda i ne primjetite. 



Ukoliko često osjećate energetske padove, predlažemo vam da obratite pažnju na sledeće stvari: 1. Tračevi, žalbe, rasprave Nakon što svoje vrijeme potrošite na bespotrebni razgovor o nekome, vaša energija odlazi i osjećate se umorno. Zašto vam je potrebna ovakva komunikacija sa ljudima? 

Umjesto da ogovarate, promijenite pravac i toksične razgovore pretvorite u konstruktivne. 2. Učešće u tuđim negativnim događajima Nemoguće je da svoje biće u potpunosti zaštitimo od negativnih spoljnih uticaja, ali možemo da se potrudimo da ograničimo djelovanje spoljnjih sila na naše emocionalno stanje i na naš energetski potencijal. 



Nema potrebe da prolazite kroz tuđe probleme i dijelimo patnju. Važno je da pokažete saosjećanje. To je dovoljna korist. 3. Fokusiranje samo na problem Ako iznova i iznova u svojoj glavi prolazite samo kroz određenu problematičnu situaciju, pojačaće se vaša negativna osjećanja i vaša snaga će da odlazi.

Fokusirajte se na rješenje, a ne na problem. 4. Otpor Svaki otpor je unutrašnji sukob sa nama samima koji nam uzima veliku količinu energije. 5. Misli Misli su jako moćno sredstvo, morate naučiti da preuzmete odgovornost nad njima. 

6. Negativna osjećanja Često, da bismo zaštitili druge od naših nagtivnih emocija, uništavamo sebe zadržavajući ih u sebi. Emocije oduzimaju veliku snagu. Oslobodite emocije, kakve god one bile. 7. Gomila ljudi oko nas Energija je svuda oko nas i lako se prenosi. 

Ako se nalazite u masi ljudi, to će uticati na vašu unutrašnju ravnotežu. 8.Ogorčenost Kada ste ogorčeni mislite samo na svoju uvredu i iznova prolazite kroz tu situaciju. Naučite da oprostite i otpustite ono što vas muči. 

9.Veze iz prošlosti Prošlost treba da ostane iza nas. Prestanite da živite u iluzijama prošlosti i da se uzaludno nadate. 10. Rad zbog drugih Trudite se biti dobri, pa pomažete djetetu zadaću čak i kada može samo da je uradi sam, idete sa prijateljem čim vas pozove, a imate svog posla i slično. Tako trošite svoju energiju na sitnice. 

11. Televizija, internet, društevene mreže Ovo su stvari koje uzimaju naše dragocjeno vrijeme i energiju. 12. Loše emocije prema drugima Kada se sukobljavamo sa drugima, to opterećuje nas jer našu dragocjenu energiju ulažemo u sukob. Budite mudri i ne promijenite pogled na svijet.

Pokreće Blogger.