Ne zahtjevajte poštovanje ako ga ne zaslužujete - Zašto žene ne poštuju svoje muškarce

Ono što većina muškaraca ne voli, jeste svakako kada žena nema poštovanja prema njima i to pogotovo u društvu drugih ljudi. 


Takvo žensko ponašanje im utiče na ego, pa se pitaju šta nije u redu. Na početku je to bila umiljata i mila žena, a sada odjednom osjeća njenu negativnu energiju i prozivke. Zašto zapravo dolazi do ove promjene i šta to utiče da žena promjeni svoje ponašanje. 

Osnovni razlog zašto žene dobivaju osjećaj ogorčenosti pa shodno tome iskazuju nepoštovanje, jeste zbog muške neodgovornosti. U tim slučajevima žene potpuno opravdavaju takvo svoje ponašanje. Muškarci bivaju neodgovorni i lijeni, kada su prvenstveno žene u pitanju, zatim obaveze, djeca, nisu skloni pomoći itd.



Kada žena ovakvo ponašanje osjeti na svojoj koži, jasno postavlja pitanje "Koga da poštujem"? Prije svega smatraju da takav muškarac ne poštuje njih. Žene mogu da naprave grešku na samom početku odnosa, veze ili braka. One su tada bile spremne da iz velike zaljubljenosti i ljubavi prema svom izabraniku pokažu kako sve mogu i kako sve postižu. 

Tu prave grešku jer muškarac ih neće pohvaliti, ali hoće uvidjeti njene sposobnosti i počeće podrazumijevati da ona sve može sama. Zatim, kada ženi nakon nekog vremena takvo ponašanje i način funkcionisanja počne smetati sklona je da svoje ponašanje skroz promjeni, dobija osjećaj bijesa i upravo nepoštovanja prema partneru. 



A njemu, potom to biva čudno. U ovom slučaju krivica bi se mogla prepisati oboma. Ženi, jer je sama dopustila takav stav od početka, a muškarcu jer je isti maksimalno iskoristio i prepustio se uživanju, oslobođen od svih obaveza. 

Prema tome, potrebno je da se muškarci sami zapitaju da li su negdje pogriješili. Ako ste imali ženu pored vas koja vas je poštovala i sada primjećujete razliku, zapitajte se. Takođe, pitajte je otvoreno u čemu je problem i kako isti možete da riješite. 

Sa takvim pristupom sigurno ćete dobiti priliku za razgovor i mogućnost da povratite poštovanje i dobru atmosferu. Nekad je samo potrebno malo. Razumijevanje, podrška i iskren razgovor. Vi ste ipak muškarac i glava porodice.

Preuzmite i vi neke odgovornosti i učestvujte jednako. Možda biste i vi isto reagovali da ste na drugoj strani. Prema tome, kada se radi o bilo kakvoj promjeni, o istoj je potrebno raspraviti i viditi na čemu ste, da li nepoštovanje zaslužujete ili ipak ne.

Pokreće Blogger.