Odnos sa ocem ima veliki uticaj - 4 psihološka razloga zašto žene ostaju u lošim vezama

Zašto za neke žene kažemo, da su nasprem toga što su pametne ipak sebi dopustile loše odnose i loše muškarce? 


Nekada nam se to ne čini logičnim, jer poznajeno npr. ženu koja itekako drži do sebe i važi za inteligentnu, a kada pogledamo živi toksičan i nezdrav odnos sa muškarcem. Zapravo, donosi pogrešne izbore. Izdvajaju se četiri psihološka objašnjenja zašto žene zapdaju u loše veze i ostaju u istima: 

1. Narušen odnos sa ocem: Da li ste se nekada zapitali koliko ova stavka zapravo igra veliku ulogu kada je žensko dijete u pitanju. Smatra se da djevojčice, a sada odrasle žene koje su imale dobar odnos i dobar primjer muške figure, itekako su srećnije i donose bolje izbore. 



One žene koje su ranije svjedočile, narušenom porodičnom odnosu, sarkazmu, drugoj ženi, povrijeđenosti majke, zna da ostavi dubok trag. Tako se stvara navika za odabir loših muškarca, jer i uvjerenja znaju biti iskrivljena. 

Sve u svemu, nezdrav odnos sa ocem, bi mogao objasniti zašto imate loše emotivne odnose.  2. Ponekad je apsurdno, ali žene znaju da biraju neku vrstu izazova, umjesto mira. Zna da se požali kako joj je skladna i stabilna veza ne privlači. 



Ona bi više neki adrenalin, i dečka pored sebe koji će joj to priuštiti. Sve u svemu, svaka žena koja donosi svjesno ovakav izbor, kasnije ne bi trebala da se kaje što je ostavila nešto prijatno, zarad malo zabave.  

3. Žena se ne osjeća dobro sama sa sobom. Ovo je takođe jedan od čestih razloga. Žena prije svega nije zadovoljan sama sobom i svojim živom kada je sama. Shodno tome, ona zna da požuri u odnos koji nije dovoljno ni ispitala, samo kako bi lažno zadovoljila svoje potrebe. 

Njeno samopoštovanje je izostalo zbog nekih okolnosti, o sebi nema visko mišljenje pa je sklona razmišljanju kako i ne zaslužuje dobrog muškarca pored sebe. Ovakav tip žene dok ne zavoli samu sebe i dok joj ne bude lijepo prije svega kada je sama sa sobom, teško da će biti srećna u odnosu sa muškarcem. 

Tek kada postigne stanje mira i sklada, izbjećiće posrtaje u nezdrave veze.  4. Strah od samoće. Takođe, jedan od najčešćih razloga zašto sebi žene priušte nezdravu i toksičnu vezu. One žive u strahu da će ostati same i da neće pronaći svoju srodnu dušu. 

Pa se vode frazom " Možda jesam u lošoj vezi, ali nisam sama". Ovakav stav je potpuno pogrešan. Žene sebe osuđuju na odnose koje ne žele i uskraćuju prilike da osjete šta znači prava ljubav. Sve u svemu, žena treba da shvati da biti sama, nije nužno ništa loše, već čak i poželjno stanje. 

Kada prvo upoznate sebe, i spoznate šta zaslužujete vi ćete tada i stvoriti priliku da upoznate pravu osobu za vas. Sve dok ne znate svoju vrijednost i bojite se samoće, bićete spremni da ulazite u nezdrave veze i odnose, koji vam samo mogu dodatno štetiti. Prema tome, drage žene, ne plašite se samoće, i naučite da je bolje biti sama nego u lošem društvu.

Pokreće Blogger.