Nisu samo ljepota i deblji novčanik razlozi za prevaru - 10 neobičnih razloga zašto žene varaju

Naše društvo njeguje mnogo stereotipa i predrasuda. Jedno od njih je i vjerovanje da muškarci češće varaju partnerke nego što to rade žene. 


Koji su glavni ženski razlozi za nevjerstvo? 1. Nezadovoljstvo: Kada odnosi u vezi nisu dobro izgrađeni, nisu stabilni i iskreni, veza počinje da se urušava. To izaziva nezadovoljstvo partnerke i postoji mogućnost prevare. 2. Želja za novim uzbuđenjima: Mi još uvijek živimo u društvu u kom muškarci imaju veća prava od velike većine žena. 

Istovremeno, žene žude za ravnopravnošću na svim poljima, ali često su prinuđene da se prilagode partneru što, nakon nekog vremena, dovodi do želje da se proba nešto novo. 3. Nepodudarnost: Da bi partneri bili u kvalitetnoj vezi oni moraju da se podudaraju emocionalno i fizički. 



Ukoliko žena osjeti da je vremenom podudarnost između njih slabija, poželjeće da isproba nešto sa strane. 4. Istraživanje seksualnosti: Ovo je važan korak u prihvatanju sebe. Morate upoznati sebe da biste znali svoje potrebe. Žene često požele da istraže nove horizonte sa nekim ko nije njihov partner. 

5. Nedostatak emocionalne intimnosti: Ovo se često dešava kod zrelih parova koji upadnu u veliku rutinu. Žene žele emocionalno prisutnog partnera, žele da se osjećaju privlačno i zato potraže utjehu sa strane. 6. Lična kriza: Ovo se može svakome desiti i ne trebate se sramiti krize. Ponekad žene odnos sa strane održava i ublažava nivo stresa koji su doživjele. 



Možda je najbolje da se, u ovom slučaju, obratite stručnjaku za pomoć. 7. Osveta: Ovo je vrlo jasan motiv. Žena želi da uzvrati svoju bol. Nisko samopoštovanje. Da bi sebi dokazala da je vrijedna i željena, žena se odluči na vezu van braka. 

8. Mogućnost: Nemojte otpisati ovaj razlog za izdaju. Jednostavno, dogodi se mogućnost za prevaru i ona se desi. Neko se dopadne dami ili osjeti jaku seksualnu privlačnost i naprosto posluša svoje tijelo. 9. Depresija: Depresija i preljuba skoro uvijek idu ruku pod ruku. Preljuba ženam pomaže da se osjete slobodno i da održe nivo adrenalina. Tako se bolje nose sa depresijom.

Pokreće Blogger.