Koja je tajna istinske muške sreće - Odgovor poznatog glumca koji tjera na razmišljanje

Znate li onu šalu kada mladi momak sjedi tužan na obali mora i to sve zbog neuzvraćene ljubavi?


Za slučaj da ne znate, ponovićemo je. Dakle, mladić sjedi na obali mora i tužno gleda u more. Nesretan je jer je zaljubljen u jednu pravu gradsku ljepoticu, ali ona ni da ga pogleda. U tom njegovom očajanju iskoči mu zlatna ribica iz vode i pita ga kako može da mu pomogne. 

Naravno, imao je mogućnost da kaže svoje tri želje. Pogodite šta mu je bila prva želja? Izgled. Mladić je poželio da bude ljepši. Zamolio je ribicu da ga učini lijepim, da mu izravna nos, da poraste i da mu kosa bude gušća, jer se to djevojkama dopada. 



Druga želja odnosila se na bogatstvo, jer je smatrao da djevojke ne primjećuju momke koji nisu imućni. Njegova druga želja bili su automobil i luksuzna vila na obali mora. Nakon što mu je ispunila prve dve želje, ribica iz vode mu je rekla: „Sada si lijep, zgodan i bogat, sigurno ćeš se dopasti toj djevojci. 

Ne zaboravi da na raspolaganju imaš još jednu želju koju mogu da ti ispunim“. Na te njene riječi mladić je promijenio do tad veseo izraz lica. Sada se namrštio jer nije znao šta mu to više treba, šta je može poželjeti? Tada mu je riba dala prijedlog za posljednju želju. 



Rekla je da mu može dati mozak, sa čim se on složio. Kada mu je ribica ostvarila i posljednju želju, on je brže bolje potrčao ka autu. Ribica ga je upitala da li žuri voljenoj, a on je rekao da je, sa svim što sad posjeduje, u stanju da pronađe tri puta bolju priliku za sebe i da žuri poslovno. 

Dakle, nije mu bilo dosta sve što je dobio od zlatne ribice, htio je još. Danas na internetu možete da pronađete mnoštvo video klipova o tome kako da se zaradi, kako do brzog novca i slično. Suština svega je u novcu – tada ćete imati sve. 

Prijatelji, žene, porodica i svi drugi će biti uz vas ukoliko imate nova. Današnji momci misle da su najsretniji oni koji su rođeni u bogatim porodicama. Neki ljudi smatraju da je sreća samo u novcima i količini imovine koju posjedujete. 

Što manje rada, a što više dobiti – to je savremena parola. Međutim, ne mogu svi da žive tako lagodno. Sreća je zapravo u prevazilaženju sebe, u riziku koji preuzimate. Sreća je usuditi se da sanjate i ostvarite snove i da budete ponosni na sebe. 

To je pravo životno zadovoljstvo. „Tajna je u druženju sa onima koji su bolji. Borite se sa jačima. Volite one koji ne mogu. Ne umiri tamo gdje drugi umiru“. Al Paćino

Pokreće Blogger.