Nije vas ljubavnica iznevjerila već vaš muž - Ne biste trebali biti ljuti na ljubavnice iz 4 razloga

Kada muškarac izvrši preljubu, žena je često sklona više da krivi drugu ženu za to, nego njega samog. Međutim, da li je ona uopšte kriva? 


Pojedine žene su spremne da ponekad više budu kivne na ljubavnice svoga partnera, nago na njega čija je odgovornost ipak veća za taj čin. Da li se one uopšte mogu smatrati krivima, i da li je njihova odgovornost veća nego od tog muškarca? 

Izdvajaju se četiri razloga i objašnjenja, zašto ljubavnica ne bi trebala snositi nikakvu vrstu odgovornosti i da svaka prevarena žena, takvu stvar prvo treba da sagleda sa svojim partnerom. Smatra se da su to sljedeća četiri razloga: 



1. Ona vam ne može ukrasti nešto, ako vama to zaista pripada: Jedna stvar bi trebala da bude jasna. A, to je da niko ne može vama oduzeti nešto, što vam istinski pripada. Žene su ponekad sklone da naglašavaju svoj ljubavni odnos sa frazama "On je moj muškarac", "Dalje ruke od njega". 

Međutim, trebale bi znati da nijedna druga žena ne može njenog muškarca navesti na nešto što on već ne želi. Možda bi bilo bolje da žena sama preispita da li zaista ima odonos kakav smatra da ima. I da li je taj muškarac zaista u tolikoj mjeri njen, koliko ona misli da jeste. 



2. I ona može da bude prevarena: I sa druge strane je takođe žena koja je možda povjerovala u laži vašeg supruga. Ne bi trebalo da osuđujete dok ne razjasnite situaciju detaljno. Možda je upravo on taj koji joj je rekao drugu priču, takođe lažnu kao vama. 

Prema tome, i ona sama može da bude povrijeđena jer je bila u odnosu u kojem je takođe prevarena.  3. Nije ona izigrala vaše povjerenje: Muškarac je taj koji je vama obećao vječnu ljubav, povjerenje i pažnju. A, ne ona. Ona prema vama nema nikakve odgovornosti, već on.

I tu je potrebno da napravite razliku. On je taj koji je izigrao vaše povjerenje i prekšio vaše zavjete ljubavi.  4. Ona ga nije mogla prisiliti da vas prevari: On je sam pristao imati aferu sa njom. Vjerovatno ga ona nije natjerala da istu imaju. 

Ponekad zaista zna da bude pogrešno prebacivanje krivice na drugu stranu, i smicanja odgovornosti sa muškarca. Na kraju krajeva, on je taj koji treba da kontroliše svoje želje i porive. Ako je druga strana slobodna onda ima pravo da radi šta želi, jer ipak ona svojim postupcima ne ugrožava nikoga, jer prema nikome nema odogovornost. Dok on ima, i to prema vama.

Pokreće Blogger.