Jasna poruka muškarcima: "Ako ne pružate ljubav vašoj ženi, potražiće je negdje drugo"

Žene i muškarci razlikuju se na mnogo načina, to nam je već svima poznata činjenica. Uprkos brojnim razlikama, ova dva pola imaju i dosta sličnosti. 


Danas govorimo o fenomenu koji se zove „avantura“, a koji je aktuelan kod pripadnika oba pola. Iako se i žene upuštaju u ljubavne avanture, one svoja iskustva uglavnom zadržavaju za sebe. Žene nemaju potrebu da dijele svoje priče sa prijateljima ili poznanicima, onako kako to rade muškarci. 

One ne žele da impresioniraju druge, one samo žele da dobiju ono što im nedostaje. Ali šta ženama nedostaje u vezi? U pitanju je najčešće nedostatak ljubavi. Žene kada ne dobiju dovoljnu količinu ljubavi od svog partnera, prinuđene su da je pronađu na drugim mjestima. 



Avanture sa strane su idealna prilika, međutim i velika zamka. Muškarci ulaze u avanture često da bi dokazali sebi svoju muževnost i zabavili se, dok žene imaju druge razloge. Neki od njih su nedostatak emocionalne bliskosti sa partnerom, svakodnevna rutina u kojoj nema mjesta za uzbuđenja i strast i na kraju želja za pažnjom. 

Ukoliko muškarci prestanu da brinu o svojoj ženi, da joj pokazuju pažnju i ljubav, ona će da krene dalje i da sve to potraži kod nekog drugog. Krajnje je vrijeme da muškarci shvate da žene tako funkiconišu. Zbog svega toga, ženske i muške avanture se razlikuju. 



Muškarcima često nije potrebna nikakva emocija, nego isključivo zabava i strast da bi prevarili svoju izabranicu i zbog toga su muške avanture uglavnom kraćeg vijeka, dok je kod žena suprotno. Ženama je potrebna pažnja, potrebna im je ljubav i osjećaj pripadnosti, a to ne mogu da dobiju ukoliko njihove avanture kratko traju. 

Zbog svega toga žene se češće odlučuju za ljubavnike sa kojima mogu da razviju određenu vrstu odnosa koji je intiman, blizak, emotivan i dugotrajan. Žene su, za razliku od muškaraca, spremne da unesu cijelu sebe u odnos sa muškarcem. 

Kada ulaze u neki odnos važno im je da osjete sigurnost i jaku emocionalnu bliskost. Kod muškaraca je sve to malo drugačije. Muškarci su praktičnija i uglavnom manje osjećajna bića koja često odnos sa ženom mogu da svedu samo na seksualnu potrebu, bez bilo kakvih emocija. 

Da li ste nekada razmišljali o još nekim razlikama između muških i ženskih preljubnika? Koliko puta ste čuli da su žene hrabrije jer su ostavile partnera i krenule dalje sa ljubavnikom uprkos svemu? To je istina, ali žene se, čak i u preljubi, vode emocijama. 

Nije rijetkost da se preljubnica zaljubi u svog ljubavnika i da zbog toga zauvijek ode od partnera. Muškarci to rade drugačije. Njihove intimne potrebe su najčešći pokretač prevare partnerke. Oni žele da se dokažu, da osvajaju, da se osjete privlačnim i da ispune svoje potrebe. Muškarci ne ostavljaju mnogo mjesta za emocije kada varaju i to je ono što čini glavnu razliku.

Pokreće Blogger.