Iz ugla jedne žene: Žena koja misli da je uvijek u pravu i da sve zna - Ne može da bude privlačna

Žena koja za sebe misli da sve zna i da je uvijek u pravu, zna da postane jako neprivlačna i odbojna suprotnom polu. 


Za žene "sveznalice" zna se reći da ako se nisu udale, da će teško pronaći partnera koji će biti spreman da ih sluša i klima glavom. Ovakav tip žene smatra da ona zna sve najbolje i da za sve što kaže ona je u pravu, i niko drugi. Rijetko koji muškarac pored sebe želi ženu koja samo pametuje. 

Iako to na vrijeme ne spozna, kasnije kada bolje uvidi situaciju, ona mu postaje neprivlačna i zaista odbojna. Odličan primjer jeste jedne žene, koja je bila u braku svega godinu dana. Ona i tadašnji suprug nisu imale djece, a razvod je ubrzo usljedio. Imala je tri fakulteta, dobru karijeru, ali na tome se i zadržala.



Duboko u sebi bila je prazna i nezadovoljna. Muž je je nakon godinu dana jednostavno otišao. Kanije, pronašao drugu ženu sa kojom već sada živi deset godina srećan i zadovoljan. Ona je i dalje ostala sama, govoreći kako ne može da nađe snažnog muškarca pored sebe, koji će je ispratiti. 

Na prvi pogled ona čak i izgleda kao jedna prava dama, lijepo odjevena, i primjer prave žene. Međutim, kada sa njom krene konverzacija, nakon nekog vremena svi žele pobjeći. Upada u riječ, ispravlja sagovornika, nameće svoj stav itd. Imate osjećaj kao da ste pred profesorom i polažete ispit. 



Ovo je odličan primjer da ljudi ne vole se naći u društvu takve osobe. Svako ko želi normalno komunikaciju, postavlja pitanje, daje odgovore, sluša sagovornika i poštuje ga. Čim ovi segmenti izostanu, rijetko se ko može osjećati ugodno u vašem društvu. 

Prema tome, žena treba da bude svijesna sebe, onoga što jeste i svoga znanja. Ali, ne treba isto da nameće, ne treba se truditi toliko nekoga impresionirati. Koliko god bile obrazovane i pametne ovakve žene ostaju same. Jer ne shvataju da je poštovanje i kultura ispred toga. 

Muškarac se osjeća neugodno, nezadovoljno i jednostavno ne može da ostane u takvom odnosu. Gore navedeni primjer je odličan pokazatelj toga. Žena treba da zna prije svega da je ona ujedno nježno, suptilno, ali i snažno biće. 

Da shvati da ne može uvijek biti ona u pravu, i da će pravi muškarac sam prepoznati sve njene vrijednosti. Ne treba da bude nametljiva, čangrizava i napadna. To svakako nije njena priroda i ne postiže pozitivne efekte. Kada muškarac sam spozna vaše vrijednosti, vjerujte da ako je pravi itekako će iste znati cijeniti, a vas iskreno voljeti.

Pokreće Blogger.