Žena ne pada na izgled - Pametnija je od toga: 4 razloga zašto žene napuštaju dobre muškarce

Zašto žene odlučuju da prekinu vezu sa muškarcima i ako je on činio sve za nju? 


Žena je sklona da zamjera sebi što je pogrešno izabrala, a da muškarcu zamjera što nije ispunio sva njena očekivanja. Međutim, ponekad se muškarci zaista daju za jedan odnos i potrude, i kada naiđu na ovakav odgovor pitaju se u čemu je problem. 

"Radio sam sve za nju, i trudio se, ali ona me svejedno napustila. Šta joj tačno nedostaje"? Zapravo, ovdje se javlja paradoks. Što je muškarac idealniji, žena ga prije ostavi. Pod idealnim muškarcem žene najčešće opisuju dobrog, pažljivog, ljubaznog, samouvjerenog, velikodušnog muškarca. 



Pitate se, zašto se onda raskid dešava? Navode se četiri osnovna razloga:  1. Postane joj dosadno: Možda je teško za povjerovati, ali i to se dešava. Kada žena uživa svu pažnju i ljubav, tada joj veza postaje monotona. 

Sa druge strane kod dobrog muškarca nema šta da mjenja, pa joj se i tu takođe zna javiti dosada. Ironično je, ali i dešava se.  2. Smeta joj perfekcionizam kod muškarca: Žena može teško da se nosi sa kvalitetnim muškarcem, pogotovo ako je njeno samopouzdanje poljuljano. 



Isto tako, ponekad je teško funkcionisati sa muškarcem koji sve radi na idealan način. Sa samostalnim muškarcem nije lako manipulisati, pa žene ponekad takvo stanje ne privlači. Takođe, ako taj muškarac drži sve pod kontrolom i sve ima isplanirano, žena na to zna da gleda kao na malodušnost. 

3. Njegova smirenost: Za žene koje žele normalno funkcionisanje, muškarac koji je smiren i stabilan jeste prava uživancija. Međutim, u današnje vrijeme kao da sve više žena privlači suprotno. Postojanje kontradiktornosti, rasprave, dokazivanja ko je u pravu itd. 

Kada ste sa idealnim muškarcem on pokušava naći pravo rješenje i izbjegava sukobe. Dok sa muškarcem koji je eskplozivnijeg karaktera nećete naići na takav ishod, a to pojedinim ženama odgovara. 

4. Muškarac je taj koji sve uvažava: Na početku ženi će prijati što se sve ona pita i što se sve njene želje ispunjavaju. Međutim, vremenom ženi počinje da smeta takvo ponašanje i ona želi da ima pored sebe muškarca koji će preuzeti inicijativu. 

Brzo će se umoriti od takvog odnosa, jer na muškarca pored sebe počinje gledati kao da ima dijete. Sve u svemu, stvar je individualna. Svaku ženu privlači nešto različito. Ali, ako ste se pitali zašto ponekad ostavljaju muškarce koji se čine idealnim, možda su odgovori gore navedeni. Bitno je da budete svoji, i žena i muškarac tako će veza funkcionisati.

Pokreće Blogger.