To što sve postižemo, ne znači da nam je lako - 3 česta ženska problema o kojima se malo govori

Ženski problemi su raznorazni i ponekad se o istima malo priča. Kao da govorimo o "nevidiljivim ženama" pa onda i problemi postaju takvi. 


Danas izdvajamo tri problema sa kojima se žene najčešće susreću, a o istima se malo govori. Prvi problem, jeste svakako ljubavni. Govorićemo o ljubavi koja nije uzvraćena. Iako se češće misli da su žene te koje odbijaju. Skoro pa svakoj ženi vjerovali ili ne, poznato je iskustvo nesrećne i neuzvraćene ljubavi.

Kada zavoli svim srcem, ali taj muškarac nije zaintresovam za nju ili mu se sviđa sasvim druga djevojka. A ona je sa druge strane sklona kupovini odjeće, šminke, sređivanju sve kako bi je primjetio. Takođe, ženama je poznat trenutak kada ih muškarac zavodi i flertujte, pa samo odjednom nestane. 



Zatim, slijede pitanja " Gdje sam pogriješila", taman se oslonila i prepustila, a ono on je samo nestao. Žene znaju da budu često odbijene, samo nisu sklone pretjeranom kukanju, pa shodno tome misli se da nikada ne prolaze kroz ovakav problem. 

Drugi problem, odnosi se na žensku zaradu. Postoje često rasprave oko muške i ženske zarade i ko više zaruđuje ili treba da zarađuje. Neki misle da je ravnopravnost još uvijek nezadovoljena, i da su muškarci ti koji zarađuju više. 



Sa druge strane isto tako, da je žena ta koja u zajednicu tj. porodicu donosi više novca, zapravo pokriva više troškova. Ovo je više stvar individualne prirode, ali svakako jeste jedan od problema sa kojima se žene susreću. 

Treći problem, preopterćenost. Dosta toga žene stave na svoja leđa, što zbog toga jer je to zaista neophodno, a sa druge strane jer su same tako izabrale. Potreba da se radi, zaradi, ostvari karijera. Takođe, sve obaveze koje dolaze sa djecom i porodicom. 

Ponekad žene sve postižu, ali iza toga se kriju veliki napori. I o tome se malo priča. Postoje muškarci koji naravno cijene trud i zalaganje svoje ljepše polovine i pomažu u svim obavezama. Potrebno je isto tako da žene znaju za mjeru. 

Nema potrebe da sve preuzimate na svoja leđa. Ako ste same u nečemu, napravite balans i dajte sebi oduška. Ukoliko pored sebe imate nekoga, budite slobodne da prepustite dio obaveza, ali takođe da otvoreno govorite kada vam je teško, iscrpno i naporno.

Pokreće Blogger.