Prevarena žena iskreno: “Koliko god bio razvod težak, ponekad se ispostavi da je to najbolje"

U životu ništa nema garanciju koliko će trajati, pa tako ni brak. Naravno, većina ljudi mašta o ljubavi za cijeli život, ali to i ne bude baš uvijek tako. 


Danas donosimo priču jedne žene, i njeno iskustvo iz braka. Tačnije kako je ona reagovala na izdaju muža i kako danas gleda na brak i izdaju u istome. Nikada nisam razmišljala koliko će moj brak trajati i da li će se nekada završiti. Ali, upravo to se desilo. 

Bilo je to prije nekoliko godina. Provela sam ugodnu noć sa prijateljima, dok je moj muž rekao da će raditi do kasno i večerati sa kolegom sa posla. Kada je veče već odmaklo, zabrinula sam se i pozvala ga. Javio se i rekao da ne može trenutno razgovarati, u putu je, a i majka ga zove na drugoj liniji. 



U tom trenutku sam osjetila olakšanje i legla da spavam. Kada je stigao, ušao je u sobi i samo rekao "Mislim da trebamo da se rastanemo". Svoju reakciju ne mogu ni zamisliti, a ni opisati. Osjećala sam se zbunjeno i u šoku. Na sve to rekao je da i njegova mama misli da je to u redu. 

Sjećam se količine bijesa koji je nastao iz stanja šoka. Pitala sam " Razgovarao si sa svojom majkom o našem odnosu i braku, prije nego što si bilo šta rekao meni"? Odmah sam otišla do komode u sobi i skinula nakit. Nastavila sam biti ljuta, dok je on stajao mirno.

 


Kada više nisam mogla ni da ga gledam, izašla sam iz sobe i krenula vani. On je krenuo za mnom i pitao "Zar nije ovo ono što si željela"? Zapravo, shvatila sam da je za njega to bila veličanstvena prilika i izgovor. Odgovorila sam "Da, to je ono što želim".

Podnijeću zahtjev za razvod. Nekoliko sedmica kasnije, već je imao drugu ženu kraj sebe. I to onu, sa kojom je bio one večeri. Nakon stanja šoka, nevjerice, ljutnje, bijesa i svih emocija koje dolaze sa takvom izadajom, uslijedilo je stanje slobode. 

Danas, na taj razvod skoro pa da gledam kao na blagoslov. Koliko je bilo teško, sada mi je lijepo. Uradila sam neke stvari za sebe i sebi se posvetila. Gledajući nazad osjećam zahvalnost mužu i njegovoj ljubavnici. Da nije bilo njih, danas ne bih bila ovo što jesam. 

Sada slavim svoj razvod. Neke životne situacije koliko god bile teške, ponekad se ispostave kao najbolje za nas. Naravno, na ljubav i brak treba gledati sa lijepe strane, jer kada je nešto iskreno, to je zaista i lijepo. 

Međutim, ako se desi i ovakva ili slična situacija, svaki čovjek treba da zna da sve ima svoje zašto i da poslije kiše dolazi sunce.

Pokreće Blogger.