Njeno je samo da uživa, dok muškarac treba sve da joj priušti - 5 pogrešnih ženskih ponašanja

Žene se u današnje vrijeme znaju požaliti kako im je teško naći pristojnog muškarca, ili bolje rečeno srodnu dušu. Da li su one postale zahtjevne ili to je zaista tako? 


Često se mogu čuti fraze koje žene ponavljaju, poput: "Muškarci više nisu isti kao nekada" ili " Nekada su postojali pravi muškarci, sada su svi slabići" i slično. Međutim, da li je problem uvijek u muškoj strani ili ima i ženske krivice. Izdvaja se pet karakteristika kada je ipak problem u ženi: 

1. One misle da su za sve probleme krivi muškarci: Ovakav tip žena uvijek krivicu vide u muškarcu. Ovakvo uvjerenje može još da se stvori u toku djetinjstva. Pa kada dječak slučajno baci loptu i pogodi djevojčicu, odmah se misli da je on to namjerno uradio. 



Tako je i u odraslom odnosu. Od najmanje sitinice, pa do većeg problema kod ovakvog tipa žene muškarac je pogriješio. Ona ne vidi svoje greške, ali nažalost vremenom na taj način samo sebi pravi poteškoće. 

2. Ima visoko samopouzdanje: Ovo je u redu i u jednu ruku poželjno. Međutim, pretjereno samopouzdanje koje vodi ka aroganciji svakako nije pohvalno. Najčešće se radi o ženama koje i nemaju pretjeranog razloga da imaju toliko samopouzdanje, ali svejedno isto nameću u velikoj mjeri. 



Ona pored sebe želi princa, a zauzvrat nudi lažnu sliku o sebi. Kada i upozna pristojnog muškarca, najčešće se isti ne zadržava puno u takvom odnosu, jer uoči o kakvom ženskom profilu osobe se radi. 

3. Njeno prisustvo je posebno samo po sebi: Ona smatra da muškarcu pored sebe ništa ne duguje. "On me već ima pored sebe, jako lijepu, zgodnu,privlačnu". I ovim stavom se vodi. Za nju ravnoteža u vezi i nije baš prisutna. Ona je "pružila" nekoliko stvari, dok muškarac mora sve ostalo. 

4. Potrebno je da muškarac pruži potpunu udobnost: Njeno je samo da uživa, dok muškarac treba sve da priušti. Dok je ona na ljetovanju, on treba da radi i zarađuje. U većini slučajeva ovakve veze i ne traju dugo, jer muškarci pored sebe baš i ne žele ovakav tip žene. 

5. Ne poznaje granice: Žena je spremna da muškarca zove i do deset puta u toku kratkog vremenskog perioda. Što iz nekog razloga, što iz čiste dosade. Želi da vrijeme provode isključivo zajedno i ne poštuje lične granice. Ovdje obe strane gube vlastite granice, hobije, interesovanja. 

Naravno, ženi ovakvo ponašanje odgovara, dok muškarcu baš i ne. Takođe i ovakva vrsta odnosa zna brzo da se završi, jer je jako teško funkcionisat na ovaka način. Prema tome, potrebno je da se žene ponekad zapitaju da li to što ne mogu naći "gospodina savršenog" zapravo nije do njih?! 

Potrebno je da i jedna i druga strane pruže maksimum, kako bi odnos zdravo funkcionisao. Ako se žena ponaša na gore navedenih pet načina, teško da će zadržati pravog gospodina pored sebe.

Pokreće Blogger.