Ne možete činiti loše, a očekivati da će vam se dešavati dobro: Poučna priča o ostvarenju želja

Skoro pa svi mi volimo planirati i imate sve unaprijed osmišljeno. Međutim, dešava se da često mislimo mnogo više od onoga koliko možemo postići. 


Dešava se da u tolikoj mjeri idelizujete, pravite velike planove, a ni pola od toga se ne ostvari. Planovi se često uruše jer želite sve i odmah. Skoro pa ništa se ne može desiti odjednom, potrebno je zalaganje i trud.

Reklo bi se da život ne voli one koji su spremni iznova i iznova da traže nešto. I uz to skloni su stalnom nezadovoljstvu. Sa planovima trebate biti oprezni i znati kako ih graditi. U svemu ostanite dosljedni i imajte mjeru. Važno je da znate da sve vaše planove vjerovali ili ne prati svemir. 



On vas razumije doslovno, shodno tome potrebno je jasno da precizirate svoje želje. Takođe, kada bi znali da će se sve vaše želje i planovi ostvariti, vi biste izgubili zahvalnost, ali i osjećaj truda i napora, postali bi lijeni i stvari bi podrazumijevali. Shodno tome, vaše djelovanje kroz život bi bilo besmisleno. 

Zbog toga svemir vam i neće ispuniti sve želje, za neke je potrebno da se pomučite sami, jer ćete tako naučiti biti zahvalni. Cijeniti vlasiti trud, ali i tuđi. Nešto vam je preodređeno da ostvarite odmah, a nešto da sačekate. Shodno vašem djelovanju, vi zaslužujete ostvarenje plana ili želje. 



Tačnije, svojim dobrim i lošim djelima. Što je više i češće moguće potrebno je da vjerujete i molite se. Budete u skladu sa svojim mislima i ostanete zahvalni na onome što imate. Postoji jedna mudrost koja kaže: " Mnogo planova je u srcu čovjeka, ali će se samo ostvariti one koje je odredio Gospod". 

Zapravo, desiće se samo ono što je potrebno i važno za vas, što se smatra neophodnim. A drugi snovi, mogu sačekati, jer možda nije pravo vrijeme za njih. Ali, ne znači da nekada neće biti. Stoga, dobro razmislite kada stvarate vaše planove. Ne radite sebi na štetu i ne budite pohlepni kada su isti u pitanju. U svemu imajte mjeru, nadu, ali prvenstveno zahvalnost.

Pokreće Blogger.