Muškarcu u vašem životu dajte ulogu gosta, a ne gospodara: 3 zaključka koja se stiču iskustvom

Razumljivo je da što je žena starija i ima više životnog iskustva, dolazi do drugačijih i kvalitetnijih zaključaka kada su muškarci u pitanju. 


Danas ćemo se osvrnuti na citate autorke Marie. Ona iznosi svoje mišljenje kakvi brakovi se mogu smatrati uspješnima, kako žena može da postane snažna, i šta to sve žena nauči o muškarcima kada dođe u odrđene godine života. 

Kako da postanete jaka žena, M. Arbatova savjetuje: "Iz nekog razloga čekate muškarca kao gospodara svog života, a on je zapravo gost. A u samoći, tuzi, izdaji on će najvjerovatnije biti samo jedinka, pojedinac. A ti, ako si ponosna, i dalje ćeš se pretvarati da je on tvoj zaštitni zid". 



Ključ čvrstih temelja vašeg života nije u muškarcu i ljubavi. Dobro obrazovanje ne hrani ženu i njenu djecu, već kada se oslobodi od iluzija. Kada idealizujete muškarce, dobijete situacije navedene u citatu.

Na kraju krajeva što manje zavisite od muškarca i tražite pomoć, to vam on više pruža ruku i pouzdano rame. To imajte na umu. Druga spoznaja koja dolazi sa godinama jeste: žena ne treba sve izgubiti i ostaviti kako bi podržala muškarca i njegove snove i želje. 



Žene odlazi na drugi kraj svijeta zbog muškarca, kada nemaju šta izgubiti. Međutim, žena koja ima posao, karijeru, prijatelje, porodicu treba da gleda i na sebe. Određeni psiholozi takođe kažu: Muškarac ne bi trebao da zazuzima više od 20% ženinih misli. Svih ostalih 80% njene misle treba da zauzimaju djeca, njeni hobiji, posao, intresovanje itd. 

Treći zaključak se odnosi na brak. Autorka na ovu temu kaže: " Srećan brak nije kada vam dolazi ponekad sa buketom ruža, već kada vas poštuje svake sekunde". Poštovanje je najvažnije. Niko nije naša druga polovica, svi smo mi kompletna živa bića. 

Ali, važno je da znate da postoji pozitivan uticaj partnerstva na vas. Ako ne možete zamisliti opciju da vaš brak pređe iz ljubavi u prijateljstvo, onda autorka smatra da je isti osuđen na propast. "Ne bježite od svojih problema, jer će oni trčati za vama".

Pokreće Blogger.