Muškarci izričito ženama: Nećete nas promijeniti, ili nas prihvatite kakvi jesmo ili odlazite

Većinom vlada mišljenje kako su muškarci spremniji se mjenjati zbog svoje izabranice. I da zapravo su žene te koje više traže promjene, u odnosu na muškarce. 


Muškarci često iznose stav, ili bolje reći želju da budu prihvaćeni onakvi kakvi jesu. Da ih njhova izabranica voli i sa poderanim čarapama, sa trbuhom i ponekad bez novca. Ali, isto tako smatraju da je ova želja teško ostvarljiva. 

Muškarci ne vole kada su žene nezadovoljne. Ali, ne uvijek iz razloga što ih to pogađa, već zato što ih to "guši". Npr. žena kaže muškarcu "Ne prija mi to što ne izlazimo, stalno smo u kući", ili "Voljela bih da živimo drugačije, da ne pazim na svaki novčić".



Muškarci najčešće na to odgovaraju "To sam ja, ne volim baš izlaziti" ili "Za sada je ovako, i ovoliko zarađujem, ako možeš prilagodi se". Zapravo, ispada da jasno daju odgovor i da je na ženi hoće li dalje nastaviti tako ili ne. 

Ako joj se ne sviđa, promjene nema, može je samo sama napraviti, raskidom takvog odnosa. Međutim, muškarci bi više rekli da oni ovdje ne pokazuju bahati stav, već da jednostavno žele u dubini duše biti prihvaćeni onakvi kakvi oni zaista jesu. 



I da bude takav voljen, bez primjedba i problema. Ali, isto tako smatra se da ovakva veza je osuđena na propast. Žena će teže prihvatiti ovakav odgovor i nastaviti dalje kao da ništa nije bilo. Zapravo, ima slučajeva, ali rijetko.

Kada je žena nezadovljna teško može to da ne pokaže i spremna je stalno da se vraća na problem, a tu već ne pričamo o kvalitetnoj vezi. Pravo i prvobitno stanje i karakter muškarca može jedino u potpunosti da prihvati njegova majka. 

Muškarac koji kaže" Voli me ovakvog kakav jesam ili traži drugoga" zapravo je u pasivnom položaju i traži prihvatanje. Kada nastupa ženina kritika, to zna da bude neugodno. Zapravo, ona ruši iluziju koju je do tada imala. 

Na kraju da bi odnos uspio možda je najbolje zajedničko prihvatanje i iskren razgovor na samom početku. Svakog čini srećnim nešto drugačije. Ako primjetite da osoba pored vas ne voli da izlazi, a vi ste potpuni društvenjak, to raspravite na početku. 

Tako će biti lakše za oboje. Niko nije dužan da se mjenja zbog nekoga, ali ako se to desi, bitno je da oba partnera budu zadovoljna. Tako da, kada muškarci ne žele da se mjenjaju zbog žene, zapravo najčešće traže samo prihvatanje. Ili, jednostavno, zaista žele da živi samo jedan način života pa kako se kome svidi. On se neće mjenjati. Tada najčešće i ne gleda na rezultat odnosa, već na sebe. Stvar je individualna.

Pokreće Blogger.