Izgubiti ženu je direktan udarac na muški ego: 6 razloga zašto muškarci teže podnose razvod

Kada pričamo na temu raskida veze ili razvoda braka, nekako je više važeće mišljenja da su žene te koje više pate i teže sve to podnose. Ali, da li je to zapravo tako? 


Kada dođe do raskida odnosa, možda se smatra više prirodnim da žena pati i teže podnosi raskid. Međutim, ne možemo generalizovati i reći da muškarcima nije teško. U obzir se uzimaju i druge činjenice, o kojima možda i ne razmišljamo, ali svakako su značajne. 

 Nabrojaćemo šest razloga zašto ipak muškarci teže podnese rastanak:  1. Iznenađeni su: Muškarci su skloni mišljenju da će do raskida teško doći i da su žene sklone iznova da prelaze preko nekih stvari zarad opstanka odnosa. Međutim, kada dođe do presjeka oni bivaju iznanađeni. 



Oni to doživljavaju šokantno, jer nisu očekivali takav ishod. Jednostavno, bivaju za njih odjednom suočeni sa tom činjenicom, a njiova psiha za takvo nešto nije bila pripremljena. Sa druge strane žena je već duže vremena isto nagovještavala i pripremala se za takav mogući ishod. 

2. Sakrijvaju emocije: Već je poznat stav da "muškarci ne plaču". Samim tim oni svoje emocije usred takvog stanja ne znaju ispravno da iznesu, i mogu da naiđu na problem. Takođe, smatra se da su muškarci dosta manje skloni da popričaju sa nekim o svojim problemima, bilo da se radi o prijatelju ili stručnom licu. 



3. Razvod utiče na svaki segment života: Kada muškarac naiđe na emotivni problem, teško može da funkcioniše na drugim poljima života. Takvo emotivno stanje utiče i na njegov posao, finansije, društvo itd. 

U pojedinim slučajevima spremni su da pomjere sve svoje planove i ciljeve koje su imali do tada. Jednostavno, teško se nose sa ovim razdobljem i ništa ih drugo ne zanima. 4. Nisu fleksibilni kao žene: S obzirom da je žena čvrsto odlučila i donijla odluku, ona je nakon nekog vremena spremna da krene dalje. 

Sa druge strane muškarci su skloni da stoje u mjestu dosta duže. Teže se prilagođavaju novim promjenama i drugačijem načinu života. 5. Finansijska opterećenost: I nakon završetka odnosa, ukoliko bračni drugovi imaju zajedničku djecu, odgovornost ostaje ista. 

Sa druge strane, podjela imovine, i svega zajedničkog muškarcima zna teško da padne. Pogotovo ako je za razvod "kriva" žena, oni si skloni da uključe svoj ego i da ne prihvataju određene činjenice lako. 

6. Gubitak identiteta: Do juče je taj muškarac bio uzoran oženjeni čovjek i otac, a sada smatra da je te uloge izgubio. Zapravo, i ako to nije nužno tako, može se javiti problem, da se on pita "Ko sam ja sada"? Tako može da nastane problem identiteta i mišljenja da je izgubio sve što je godinama gradio.

Pokreće Blogger.