Teško je graditi ozbiljnu vezu sa maminim sinom - 4 pokazatelja nesamostalnog muškarca

Bitna je činjenica sa kim dijelite svoje vrijeme i sa kim ste u odnosu. Djevojka može da pruži svu ljubav muškarcu, a da potom shvati da ne uživa istu pažnju i ljubav. 


Dešava se da muškarac na odnos počne da gleda kao na ušuškanost i spokoj. Počinje da očekuje starateljtsvo i ništa više. Gleda isključivo samo na svoje zadovoljstvo. Ukoliko obratite pažnju na nekoliko znakova, drage djevojke možda na vrijeme otkrijete da ste pored zavisnog muškarca. 

1. Ponaša se kao dijete - Apsolutno ne preuzima odgovornost. Čeka na vas da vi sve uradite i obavljate svakodnevne zadatke. Ponašanje odrasle osobe za njega nije opcija. Ne donosi samostalne odluke niti postavlja sebi barem minimalne ciljeve. 2. Sebičan je - Želi da dobije sve, a da pritom ne daje ništa. Voli da uživa pažnju i ljubav, ali istu ne vraća. Ponekad na vaše postupke gleda kao da ste vi do dužni da učinite. Ne shvata da je to nešto samo vaša dobra volja. Sebičnost svakako nije odlika zrelog muškarca. 

3. Nedostatak muških kvaliteta - Pored njega se ne osjećate sigurno. Ne možete se osloniti na njega. Nije sklon iznenađenjima, i ne vodi računa o vašim potrebama i osjećanjima. Od vas zahtjeva da se vi ponašate kao muško u vezi. 4. Podložan je tuđem mišljenju - Često se oslanja na mišljenje majke. Nije samostalan u odlučivanju. Kada vi niste tu, mora pitati nekoga drugog šta i kako treba. To je najčešće njegova majka za koju je vezan i koja mu je autoritet. Jednostavno, on ima potrebu da ga neko vodi. 

Ukoliko u vašem odnosu prepoznate neki od ovih znakova zanjte da pored sebe imate nezrelog muškarca. Zapitajte se da li vam treba neko ko je sebičan i na koga se ne možete osloniti. Važno je da postoji međusobna zaštita, oslonac i povjerenje. Na kraju krajeva potrebno je da se vi osjećate kao žena, a ne da pored sebe imate nekoga koga ćete vi konstantno podsticati naprijed.

Pokreće Blogger.