"Previše pričamo, premalo volimo, a prečesto mrzimo" - Cinični, ali sjajni citati G.Carlina

Šta je smisao života često ni sami ne znamo. Skloni smo više znati preživljavati, nego živjeti. To zna da zvuči tužno, ali isto tako i istinito. 


George Carlin, komičar dosta se šalio na različite teme. Tako je dao svoj sud i na temu života, zapravo preživljavanja. Osvrnućemo se na neka njegova šaljiva, ali ujedno cinična i istinita viđenja. Carlin smatra da znamo preživjeti, ali da ne znamo živjeti. 

Kako on kaže "Sviđa mi se kada kroz pukotinu u betonu izraste cvijet ili čuperak trave. To je herojski". To je smatra Carlin življenje, borba da se živi, a ne preživljava. U životu je jednostavno- sreća zavisi od nje same i od gena. Sve se zapravo svodi na gene i sreću. 



Kada se malo bolje razmisli, sreća je stvar gena. Takođe, navodi Carlin nemojte potcjenjivati sposobnosti glupih ljudi, okupljenih u velike skupine. Oni tada imaju moć gomile, a ta gomila može da bude sposobna za mnogo toga, jer se vodi nagonom, a ne zdravim razmišljanjem. 

Evo šta treba da znate o muškarcima i ženama. Žene su lude, a muškarci glupi. A, glavni razlog što žene lude jeste, zato što su muškarci glupi. "Previše pričamo, premalo volimo, a prečesto mrzimo". Pokušajte pronaći pravi smisao života u više ljubavi. 



Ne mrzite, ne gajite negativne emocije, ne pričajte ružno. Sve to utiče na vas i vaš tok života. Tako vam stvari možda ne idu od ruke pa ste skloni upravo preživljavanju. U životu se može uživati, ali treba znati. 

Živite svaki dan kao da vam je posljednji, jer će jedan svakako biti. Tako je svima, to je priroda. Ne morate nužno da tražite smisao života. Svako ima svoj, individualan je. Ono što je za vas smisao, to i živite, ali punim plućima.

Pokreće Blogger.