Pismo ljubavnici: Ako je prevario mene, zašto misliš da kasnije neće varati i tebe?

Osoba koja je bila sa mojim izabranikom, ne zaslužuje da joj se obratim. Ali, hoću. 


Čak ne iz loše namjere, nego da joj objasnim da će i nju sačekati isto. Potrebno je da dam oduška ovoj buri eksplozija osjećanja koju imam u sebi. Lagala bih, kada bih rekla da nisam kivna, i da smatram da ti nisi kriva. I tebe smatram krivom. 

Znala si da je zauzet muškarac. Možda sebe smatraš pobjednicom, ali vjerujem da će i tebe uskoro dočekati isto. Mene je varao, ko tebi garantuje da neće biti isto? Možda misliš da ga možes zadržati samo za sebe, ali jednom izdajnik, uvijek izdajnik. Takođe, misliš da je u tebi pronašao nešto posebno. Njega nije briga ko si, dok si god spremna da uđes u krevet sa njim. Samo si mu dobrodošla, da mu uneseš malo ružičastog u život, i zadovoljiš njegove površne potrebe. 

Smatrao je da moja ljubav prema njemu nije dovoljna, pa je brže bolje htio da zadovolji svoj ego. Zapravo, samo je izgubio samopoštovanje, i mene zajedno sa njim. Mnogo sa ga voljela, pa odmah nisam ni primjetila da me laže i provodi noći sa tobom. Da, ja sam sama sebi kriva, što nisam prije primjetila jasne znakove i to pred nosom. Ali, opet to je moja stvar. Ja se sada obraćam tebi, i mislim da ćes proći kao ja. Da nisam prva otišla, nikada me ne bi prvi ostavio, i to radi tebe. Zato je dotrčao do tebe, jer ti jedina trenutno vjeruješ njegovim riječima. 

Zapravo, isti ste, čim ste mogli nešto ovako učiniti. Ako mu je već bilo loše sa mnom, trebao me je prvo ostaviti, a onda neka radi šta želi. Možda se sada osjećaš kao na sedmom nebu, i to nešto vaše smatrate uspjehom. Zamišljate svoju budućnost i pravite planove. 

Mada, vjerovati da će to zaista tako biti je zaista hrabro. Vjerovatno će naći drugu, koja će pristati na isto kao ti nekada. Kada mu ti dosadiš. I ti si ga sama prihvatila kakav jeste, niko nikoga nije tjerao. Kako god bilo, ja sada idem dalje. 

I sada znam da sam na neki način spašena. Za mene kreće jedan drugačiji, ali bolji život. Možda zvuči apsurdno, ali zaista ti želim sreću, jer ja tek sada vidim da sam srećna. Za njega su žene nažalost samo izvor za podizanje samopouzdanja, koje je pritom jako nisko.

Pokreće Blogger.