Ne vjerujte muškarcu koji je spreman izdati ženu koja ga voli: 5 najvećih posljedica preljube

Prije nego što pristanete na preljubu važno je da uzmete u obzir neke od posljedica koje bi vas kasnije mogle proganjati. 


Neke žene ulaze u vezu sa oženjenim muškarcem a i da ne razmisle o posljedicama koje bi ih kasnije mogle zadesiti. Ja sam bila jedna od tih žena, i kajem se što nisam više o tome razmišljala. Ovo su neke od posljedica koje su me kasnije zadesile kao ženu koja je bila ljubavnica oženjenom muškarcu. 

1. Problemi sa povjerenjem. Poslije te veze prestala sam da vjerujem ljudima. Gledala sam svog ljubavnika kako iskusno laže svojoj ženi i kako mu ona naivno vjeruje. Shvatila sam da svaka žena može pored sebe imati takvog muškarca koji je nazove i kaže da se nalazi u teretani, dok zapravo leži u krevetu ljubavnice i oboje se rugaju njenoj naivnosti. 



2. Uvijek ćete biti "markirane". Jednom kada vas "uhvate" da ste bili sa oženjenim muškarce vi gubite svoje ime i identitet. Više vas ljudi neće nazivati vašim imenom već će vam dodijeliti razne nadimke poput ljubavnica, razaračica brakova ili čak i pogrdnija imena.

Nazivaće vas "Onom što je rasturila brak" ili "Onom koja je otela muža jednoj ženi". I kada vas sretnu na ulici, to će biti prva stvar koja će im proći kroz misli - afera u kojoj ste uhvaćeni.  3. Ako imate djecu - vjerovatno će vas zamrziti. Djeca u dobu odrastanja su jako osjetljiva po pitanju svojih roditelja. 



S obzirom da su roditelji njihovi heroji u tom dobu svaka situacija u kojoj se pokaže da oni ipak nisu heroji će im slomiti srce. A ponajviše saznanje da je "mama našla novog čiku" i da su se roditelji rastali. 

I u većini slučajeva nju će najviše kriviti za sve, jer ona je trebala biti ta koja čuva porodicu i drži sve na okupu. Ako imate djecu sebično je upuštati se u afere bez da razmislite o ovim stvarima.  4. Gubitak samopoštovanja. Žena koja sebi dozvoli da prevari svog supruga ili da ima vezu sa oženjenim muškarcem će u većini slučajeva imati problem sa samopoštovanjem. 

Bez obzira o kakvoj ljubavi se radi, takvi događaji će poljuljati njeno samopouzdanje i pokvariti sliku koju imaju o sebi.  5. Shvatite da ste uzalud potrošili dragocjeno vrijeme. Umjesto da ste svoju snagu i ljubav u izgradnju osobe sa kojom će veza trajati zauvijek vi ste vrijeme trošili sa čovjekom koji je spreman prevariti ženu koja ga voli. Takav je u stanju svaku drugu iznevjeriti i izdati, zato budite pametnije.

Pokreće Blogger.