Što se manje trudite oko nečega to brže dolazi u vaše ruke - Naučite kontrolisati snagu želja

Poznato je već da život čine sitnice. Isto tako, naš život je prepun malih i velikih želja. 


Mjesto gdje griješimo nastaje u pokušaju da ostvarimo sve velike želje, dok male ostavljamo po strani. Upravo iz razloga što prelazimo odmah na velike želje, i male stavljamo po strani, ne dolazi do željane manifestacije. 

To je isto, kao kada biste prvo opremali unutrašnjost kuće, a još uvijek niste izgradili temelj i zidove. Radeći na malim željama i rezultatima, povezujete se sa univerzumom i na stvari počinjete gledati drugačije. 



Prestajete da fokus usmjeravate ka greškama, već ga usmjeravate ka iskustvima. I na taj način stvarate dobar put za dalje kretanje. Ono što bi bilo glavno za shvatiti i usvojiti jeste da sve sitnice i slučajnosti koje vam se dešavaju gledate mirno. 

Dozvolite da se pojedine situacije odvojaju baš onako kako se i odvijaju. Nemojte se odmah uzrujavati što se nešto ne dešava prema vašoj zamisli. Morate biti svjesni da živite u sistemu, povezani sa mnogo ljudi i dešavanja, a ne sami. Univerzum vas na ovaj način povezuje sa njim. 



Gumpersonov zakon je jednostavan: Vjerovatnoća postizanja željanog rezltata je obrnuto proporcionalna snazi volje. Ovo je pomalo nevjerovatno, ali zaista tako funkcioniše. Što manje dajate snagu želji za onim što želite, to će brže doći u vaše ruke. 

Ovo postižete na više načina, ali jako sličnih. Naučite da živite u vremenu sa univerzumom, znači u sadašnjem trenutku, ne pokušavajte da prestignete tok događaja. Dalje, vi imate svoju želju i u sebi je želite, ali se oslobađajte razultata i manifestacije. 

Nema potrebe za opsesijom i razmatranjem kada će se ista desiti. Jer na taj način neće. Mirno ste spoznali ono što želite, i nastavljate dalje. Ne stavljate sve na kocku zbog te želje. Zamislite da ste zamisli nešto, poželjeli i odaslali u svemir. Bez očekivanja i strijepnje. 

Nastavljate da uživate u drugim blagoslovima. Univerzum tada čita vašu želju i pomaže vam da istu ostvarite. Naučite da kontrolišete snagu želja i vjerujte u moć vremena. Kada naučite da postavljate manje ciljeve, tada ćete mnogo lakše ostvariti velike. 

Nemojte ni u kom slučaju da zanemarite sve one blagoslove koje već živite i shodno toj zahvalnosti koračajte dalje. Tako će sa vremenom dolaziti i novi.

Pokreće Blogger.