Ne mijenjajte se zbog drugih - Budite svoji: 8 grešaka u vezi koje mudra žena sebi neće dozvoliti

Žene su u većini slučajeva spremne da ulože mnogo kako bi izgradile savršenu vezu. Pa i nasuprot tome, ponekad naiđu na tanak led. Zašto je to tako? 


Možda je greška žena što na samom početku pokažu svoju zaintresovanost i koliko žele i mogu. Kasnije to postane navika i podrazumijevanje, a muškarcu ujedno i komfor. Zapravo, samo učinite gore. Osam stvari koje je bolje ne raditi: 

1. Ne mjenjajte izgled: "Volim plavuše, zašto ne probaš da se ofarbaš?", " Trebala bi sa smršaš", "Promjeni to i to na sebi". Izgled je samo vaš, i promjena istog je samo vaša odluka. Radi sebe, ne radi bilo koga drugog. 



Ako je on zaista zaintresovan za vas, sviđate mu se kakvi god da jeste, na kraju sam vas je birao.  2. Govori vam da promjenite svoj društveni krug: Ako ste ušle u vezu, to ne znači da svoj društveni život treba da zanemarite. 

Ukoliko se vaš partner i društvo poklope, odlično, ali ako ti nije slučaj nema potrebe da odbacujete nekoga. Čak šta više ako takav muškarac više ne bude pored vas, prijatelji koji su bili u vašem životu prije njega će ostati. 



3. Provodite vrijeme samo sa njim: Ovo možda može biti zanimljivo u početku, ali da postane navika i nije baš najbolja opcija. Svaka osoba za sebe treba da ima vrijeme. Krug prijatelja, hobije, interesovanja itd. Na taj način ćete imati uvijek svježu komunikaciju, jer razmjenjujete iskustva. 

Kada ste stalno zajedno to ne može da bude slučaj. 4. Sputava vas da se školujete ili radite: "Htjela sam da idem na fakultet, ali moj partner nije bio za to". Zapamtite da niko nije vaš vlasnik, i da vi samo odlučujete o svojim odlukama. 

Muškarac koji vas ne podržava u onome što želite i što hoćete da radite, nije pravi muškarac. 5.Živite onako kako on želi: On je pametniji i on sve bolje zna. Često djevojke koje su već odrastale na ovaj način u krugu porodice, jesu sklone da djeluju ovako. Vi treba da živite onako kako vi želite i osjećate, a ne kako vam neko kaže i nameće. 

6. Pozajmljivanje novca: Kada ste u zdravom odnosu svaka vrsta pomoći jedno drugom je u redu. Međutim, kada vas neko koristi i traži od vas da plaćate njegove račune i prohtjeve, to je već iskorištavanje. Napravite jasnu razliku i ne dozvolite da vas neko manipuliše. 

7. Insistira da imate djecu: Kada muškarac insistira na potomstvu, a npr. na početku ste odnosa zapitajte zašto je to tako?! Ako vi niste spremne za taj korak, to ne treba da činite. Radite onako kako osjećate, i ako imate druge planove jasno to recite. 

Ovako važna odluka treba da bude zajednička. 8. Sažaljevate ga: I kada prepoznate da taj odnos nije za vas, tada može da krene manipulacija. Početak patetike i ubjeđivanja da je ljubav prava. Spremne ste da se sažalite i ostanete u odnosu. Ne radite to. Ako ste prepoznale da to nešto nije za vas, na kulturan način to i prekinite.

Pokreće Blogger.