"Ne biraj najljepšu i najpametniju već onu koja te razumije" - Poruka muškarcima koji žele brak

Imam prijateljicu Irinu koja radi kao profesor na univerzitetu. Njen sin studira na istom univerzitetu. On ima 21 godinu. Ona se sprema da se uda. Koja majka će na ovo ostati ravnodušna? 


Irina je počela da razgovara sa svojim sinom, pažljivo je htjela da razgovaraju o djevojkama, da mu da svoje procjene i karakteristike ličnosti koje su poželjne. Sin je samo klimao glavom i rekao joj da ima nju, psihologa. Ona je kao skener i proročica: zna sve sad, a zna i kako će sve biti za desetak godina. 

Nije teško da shvatite šta je dobra djevojka: pogledate koliko marljivo uči, kako se odnosi prema starijima, kako razgovara sa prijateljima i kako se ponaša. Pokušala je da razgovara sa sinom, ali koja je poenta kad on i dalje trči za onima koje su ljepše. 



Više vole da žive svojim umom. Razlike postoje, ali ne možemo reći da su jedni potpuno sretni, a drugi nikako. Nije toliko ni važno ko će biti djevojka kojom ste se danas vjenčali za deset godina. Važno je ko ćete vi biti za deset godina. Šta ćete postati? 

U italijanskom filmu „Najbolja ponuda“ čovjek se prvi put zaljubio u 60. godini života. I to je realnost koja se dešava. Do tad, nijedna žena nije dotakla njegovo srce dovoljno. Odlučio je o tome da razgovara sa svojom udatom prijateljicom. 



Pa, kako je živjeti sa ženom. To je kao da učestvuješ na aukciji, nikad ne znaš da li je tvoja ponuda najbolja. To je jedan kadar iz filma. Dijalog me malo iznenadio, pa čak i razbjesnio. Šta bismo rekli za ženu koja u braku još sumnja da li je izabrala pravog muškarca?

Ali dobro, navikli smo da svi imamo mane. Dobra žena neće okretati glavu i misliti da je neko bolji od njenog muža. Za muškarce nije toliko važna količina emocija i osjećanja koje žena daje, važnije je koliko je vjerna, poštena i odana svom mužu. 

Uglavnom su žene strpljive i popustljive. Dakle, koje je to upozorenje koje kinezi daju muškarcima koji se odluče na brak? „Ako je muž niko, onda je žena niko“. Grubo je, cinično, ošto, ali i istinito. Žene ne ostavljaju dobre muževe, nego budu uz njih. 

Želite dobru ženu? Ne biraj najljepšu, najpametniju od svih. Biraj onu koja te razumije. Razumijevanje je jedna od najvažnijih stvari u ovom životu, a kasnije će biti od pomoći kada dođe do braka.

Pokreće Blogger.