Ko ulazi u brak da bi sredio život - Samo će ga pokvariti: 3 stvari koje trebate ostvariti prije braka

Tema braka je uvijek zanimljva, ali u jednu ruku kao da ostajemo nedovoljno pripremljeni kada trebamo da preuzmemo taj važan korak u našem životu. 


Zapravo, da li ste nekad primjetili da se većina parova priprema za vjenčanje, a ne za brak? I šta bi zapravo bilo kada bi se upravo pripremali za to slobodno rečeno dugo putovanje, a ne samo na čin vječanja koji traje jedan dan? 

Donosimo vam tri razloga zbog kojih ne biste trebali stupiti u brak, zapravo ukoliko niste sposobni na ova tri ponašanja:  1. Imajte sopstveni novac pod kontrolom: Bez obzira da li ste na početku odnosa ili ste u braku 20 godina, svi smo mi bolji kada imamo kontrolu nad sopstvenim novcem u vezama.



Takođe, novac je oruđe i trebamo biti na istim stranama kada je korištenje istog u pitanju. U braku je neminovno, da imate svoj novac, ali takođe da zajedno sa vašim partnerom imate dogovor kako ćete usmjeriti vaša sredstva sa kojima raspolažete. 

Smjernice su veoma važne. Npr. ko će platiti račune, ko će porošiti novac na nešto drugo? Itd. Ukoliko nekad ne možete da se dogovorite, sačekajte. Novac vam ne smije biti bitniji od vašeg odnosa. Ako niste spremni da na ovaj način razgovarate i usmjeravate vaš novac, onda dobro razmislite da li ste još uvijek spremni za brak. 



2. Morate znati kako da komunicirate sa partnerom: Naučiti kako ispravno komunicirati sa supružnikom, je jako važno. To je nešto na čemu morate da radite, ali zna da dođe i spontano. Kako se bolje upoznajete tako ćete i znati kako da odreagujete i komunicirate. 

Potrebno je da partner i vi budete otvoreni jedno prema drugom, da se ne shvatate zdravo za gotovo, već iskreno pristupate jedno drugom. Savršeno razumijevanje ne možete postići odmah, ali vremenom dođete u fazu da je dovoljno da pogledare partnera i da znate šta misli. 

3. Za dobar odnos potrebna je vjera: Smatra se da ako je vaš brak utemeljen na dobrim duhovnim vrijednostima da tada puno bolje i razumijete temu braka. Zapravo, pristupate na jedan drugačiji način. Takođe, vašu djecu sutra odgajate sa drugačijom percepcijom. Vjera je individualna stvar, ali ako ste vjerujući tada pristupate na jedan drugačiji način, koji je dosta racionalniji, a to je u odnosu neophodno.

Pokreće Blogger.