Šta je to što pokazuje pravi uspjeh muškarca nakon 40te - Novac nema nikakve veze s tim

Današnje mjerilo čovjeka i njegovog uspjeha u velikoj mjeri svelo se na njegove finansije, kvadraturu stana ili marku automobila. 


Može se reći u jednu ruku da je novac postao mjerilo koliko vrijedite. Sa druge strane, većina vas je sigurno imala priliku da upozna finansijski bogatog čovjeka, a da njegov način života to ne odaje. 

Stoga, mogli bismo reći da novac jeste mjerilo finansijskog uspjeha, ali životnog sigurno ne. Naravno, postoji mišljenje da bez određenih karakternih osobina čovjek ne može ni da dostigne takav vid uspjeha. Što bi značilo da bi takva osoba trebala imati odlike lidera i preduzimljivosti. 



Takođe, postoje iznimke pa tako bogatstvo može da bude rezultat srećnog spleta okolnosti, izuzetnih mehaničkih sposobnosti ili jednostavno prirode karaktera. Ako govorimo o muškarcu i njegovom uspjehu, on bi se mogao prepoznati još po mnogim drugim parametrima. 

Zaista uspješan muškarac, apsolutno ne gledajući na finansije, bi se trebao prepoznati kroz način razmišljanja, principima, sposobnosti da održi riječ i najvažnije po njegovom odnosu prema ženama. 



I to bi odnosilo na cijeli ženski rod. Postoji i ona poznata izreka da iza svakog uspješnog muškarca, stoji njegova žena. Možda je i sasvim prirodno da muškarac svojom energijom ne može bas sve da postigne, ali uz pozitivnu energiju ženskog pola to je itekako ostvarljivo. 

Poštovanje pripadnica ljepšeg pola donosi uspješnom muškarcu zrelost njegove ličnosti, nasuprot koliko god miliona imao na računu, tako što će biti nepravedan prema komšiji, loš prema prijatelju, sestri pokazuje zapravo koliko isti nema životnog uspjeha. 

Shodno tome, bogatsvo čovjeka u bilo kojoj životnoj dobi najmanje se ogleda kroz finansije. Odvojeno gledajmo šta je novcem bogat čovjek, a šta životom, Ispravnog čovjeka novac ne izgrađuje kao ličnost, nego njegov stil života koji živi uz posjedovanje istog.

Pokreće Blogger.