Puškin genijalno objasnio: Sve žene su šarmantne ali im sam 1 stvar daju istinsku ljepotu

Zanimljivo je čuti šta je Aleksandar S. P. rekao na ovu temu. Bio je dobar poznavalac žena i iznio svoje mišljenje- šta je to što jednu ženu čini lijepom i privlačnom? 


"Sve žene su šarmantne, a ljubav muškarca im daje ljepotu". Tako kratko, a sa puno značenja objasnio je Puškin ljepotu žene. Zaista, kada bolje razmislimo njegove riječi imaju velikog smisla. Ne kaže se tek tako da žena procvjeta kada je voljena.

Ona jednostavno zrači drugom energijom, i više pazi na sebe. Prema Puškinu muškarac je taj koji može stvoriti ljepotu žene. Možda je samo i dovoljno reći joj da je lijepa i probuditi najljepša osjećanja.
 


Ovdje nužno ne moramo da govorimo samo o ljubavnom odnosu. Uzmimo primjere radnih kolega, pristojne komplimente na ulici i slično, njihova pažnja takođe pomaže. Kada se oslonimo na psihologiju, možemo da nađemo neke od primjera ovakvih procjena. 

Kaže se da ako muškarac ženi dodjeli kompliment ili pokloni cvijeće, da se ona odmah kreće osmjehivati. Odmah ljpote postaje više i opet se radi o muškoj pažnji. Suprotno tome i muškarcima prija zadovoljna žena. To je hrana za njihov ego i dušu. 



Postaju bolji. Takođe, tačno je da se žene sređuju isključivo da budu sebi lijepe, ali ako tom osjećanju dodamo mrvicu onog osjećaja leptirića u stomaku, da se svidimo i njemu, stvar postoje jos ljepša. Na svu eleganciju ako dodamo i osmijeh koji ne možemo skinuti, to je dobitna kombinacija. 

Možda je baš o ovome i govorio sam Puškin. Kako god, žene su nježnijeg pola i trebaju da uvažavuju komplimente i ljepotu odnosa. Nijednoj ženi ne može biti svejedno kada dobije pohvalu, a pogotovo od svog muškarca. Tada volimo još više, i više smo poletnije, zadovoljne sobom, a on nama.

Pokreće Blogger.