Savršen brak se lako odglumi - A još lakše raspadne: Priča žene koja je okončala "savršen" brak

Koliko puta ste imali priliku da vidite pa shodno tome stvorite svoje mišljenje kako je neka porodica i nečiji brak baš lijep i skladan? 


Zatim, čujete da se taj par razvodi, i ništa vam onda nije jasno. Danas, pričamo iz ugla jedne mlade žene, koja je odličila da stavi tačku na brak, i to pred samo rođenje trećeg djeteta. Na izgled, njihov brak je izgledao zaista dobro. Dvoje djece, treće na putu, kuća, posao. 

Šta se onda desi?! Zašto se žena odlučila na tako ozbiljan korak? Jedan od razloga razvoda para jeste bio: -Potreba i pokušaj para da izgledaju savršeno u svemu Pokušaji da budu idealni roditelji i supružnici dovela ih je samo do iscrpljujućeg bića. Kada je žena odlučila da se razvede, djeca su imala 4,5 i 2,5 godine, trudnoća 8 mjesec. 



Obično tada svi bivaju šokirani takvom odlukom, i otkud to odjednom. Odjednom je možda za sve ostale, ali za nju ne. Samu ženu su više šokirale priče " Davno bi se razvela, ali gdje ću sa djecom?". Mnogo žena nažalost i trpi neke stvari jer su materijalno zavisne, pored toga ih drži i strah o povrede djece, kao i strah od mišljenja drugih ljudi. 

Jedan od razloga zašto se žena odlučila na takvu odluku jeste, da ne želi više da hoda kao umorni, iscrpljujući leš. - Odluka je počela sazananjem da samo želi da bude srećna Živjela je sa mužem, koji je vjerovao u stav da žena ne može da bude samo parazit i da mora da doprinosi. 



Uvijek je studirala, radila i morala da izgradi sopstveni bizinis sa svojim mužem. Pritom, stalno je slušala negativne priče i gutala ih, slijedeći isključivo samo njegove stavove i principe. Prekretnica se ogledala i kroz trudnoću koja je postajala sve napornija, a razumijevanje muža i nije baš bilo prisutno.

Posao je i tada bio na prvom mjestu. Nakon toliko godina se javlja jasnija slika o samom karakteru tog muškarca i spoznaja da uopšte nije srećna. Strah je postojao, ali je jača bila želja za spoznajom da želi da bude srećna Odluka je nekome nagla, ali kao da je to važno. 

Važno je ono što ona misli i osjeća. Da li je prije toga pokušala da razgovara sa mužem, naravno da da! Podrazumijevanje da vi imate obavezu, oko vrtića, odgoja, posla i mišljenja da je to ženski posao, dovodi do zaista prevazilaženja svake mjere. 

Takođe, davanje na značaju muškarcu, dovodi do porasta njegovog ega, i još samo većeg vjerovanja da je on u pravu u vezi svojoj stavova. Sve to, malo po malo dovodi do nesrećne žena koja jednostavno gubi sebe u svemu tome. 

Prema tome, za nekoga sa strane ta odluka i jeste nagla, ali niko ne zna šta se dešava između dvoje ljudi. Odluka isključivo treba da bude samo njihova, i strane koja u tom odnosu jednostavno nije srećna. Budite svijesne, da porodica jeste veoma važna, ali ona treba da bude mjesto gdje ste svi srećni, a ne samo jedna strana.

Pokreće Blogger.