Bježi od žene koja ne voli druge žene: 3 razloga zašto žene trebaju međusobno više da se cijene

Često kažu da pravo i iskreno žensko prijateljstvo ne postoji. Da li to možemo smatrati istinom? 


Možda bismo mogli reći da je više onih koji to ne tvrde, ali da postoje lažna prijateljstva to svakako ne možemo osporiti. Vjerovatno postoje žene koje ne vjeruju drugim ženama, ženskim grupama i pričama.

Smatraju da se žene gledaju isključivo kao konkurencija, i da jedna o drugoj samo govore u lošem kontekstu. Takođe, postoje žene koje vjeruju samo u muškog prijatelja, jer tu nema poznate ženske sujete.



Izdvajamo nekoliko razloga zašto ovakvo razmišljanje možda nije najtačnije: Kao razlog broj jedan to nas čini jačim Ako prestanemo da sa prezirom gledamo na druge žene i shvatimo da smo zajedno jače, šanse za uspjeh će nam se odmah povećati. 

Dalje, pomažu nam u mnogim situacijama i bolje nas razumiju. Muško- ženska prijateljstva su okej, ali da li vas je nekad muški prijatelj u potpunosti razumio? Definitivno priče o ženskom zdravlju, problemima, hormonima ne možete na isti način da podijelite i očekujete razmijevanje kao kada razgovarate sa ženom.



Morate da budete optimistične i vjerujete da dobrih djevojaka zaista ima, što znači da svako ima šansu da dobije vjernu prijateljicu pored sebe. Takođe, ko nam garantuje da u muško-ženskom prijateljsvt nećemo biti povrijeđene? 

Jednostavno, do osobe je, a ne do pola. Naravno da postoji zlih i loših ljudi, ali takođe i onih dobrih i neiskvarenih. Nemojte da vam loše iskutsvo određuje buduća poznanstva i prijateljstva. Ne vodite se onom "žena je ženi vuk" nego baš suprotno, pokušajte biti jedna drugoj sve. 

Neka vam primjeri budu višegodišnja prijateljstva, koja čak opstaju od djetinjstva, i kako su to oni uspjeli?! Isto tako, dajte priliku da stvarate nove prijatelje, ne razmišljajte previše unaprijed. Koliko je primjera dobrog prijateljstva od školske klupe, fakultetske, radne uniforme i slično? Ukoliko vam se i desi loše iskustvo, ideite dalje, i to je neka vrsta škole.

Pokreće Blogger.