Samo jaka osoba može biti srećna: 7 radnji koje vam blokiraju razvoj i pozitivnu energiju

Ne kaže se tek tako da sreća prati hrabre. Smatra se da slabi ne mogu osjestiti to magično osjećanje koje stvara čuda, a koje nam šalje univerzum. 


Ovdje govorimo o mentalnoj i duhovnoj snazi. Svakodnevno naše tijelo prolazi kroz ogromnu količinu energije : uzima-daje, daje-uzima. Naravno, potrebno je naučiti pravilno koristiti i usmjeriti energiju.

Tako ćemo postati jaki, srećni, moćni i sposobni. Da li znate da kroz nas prolazi sedam energetskih kanala i svaki od njih je odgovoran za određen segment našeg života. Sve negativne emocije ispoljavaju se upravo kada čovjak na nepravilan način koristi svoje energetske kanale.



Iznosimo vam koje to vaše radnje blokiraju razvoj, sreću i kanale pozitivne energije: 1. Ne prihvatanje sebe Ovakva osoba pretežno ne pokušava da prije svega shvati i upozna sebe. Jednostavno, ne traži smisao svog života. 

Često se više bavi drugim ljudima i njihovim životima. Usmjerava svoju energiju na pogrešne načine, i ne daje sebi priliku da uči, raste i bude srećna.  2. Demoralisanje sebe Ovdje se radi o tome da čovjek ne vjeruje u sebe, u svoje talente, vještine i sposobnosti. 



Često se plaši da izrazi svoje emocije. Ovakva osoba stalno se trudi da bude dobra, ne nametljiva, potiskuje negativne emocije i često u svemu tome zapostavlja sebe. 3. Strah da budete svoji Osoba se osjeća kao da nije u svojoj koži. Plaši se da pokaže svoje stvarne emocije, potrebe i želje. Takvim ponašanjem blokira manifestacije koje priželjkuje. 

Isto tako, nema protoka nove energije. Osoba takođe često provodi vrijeme sa pogrešnim ljudima, radi posao koji ne voli i jednostavno ne živi svoj život.  4. Spriječavate druge ljude da budu ono što jesu Kada osoba ne može da podnese uspjeh i pobjede drugih ljudi, tada jasno ispoljavaju negativne emocije, ali koje znatno utiču samo na njih. 

Univerzum je taj koji ne razumije rijči i adrese, ali razumije našu energiju. Kakvu energiju šaljete, takva vam se i vraća. I generealno reakcija na druge ljude i njihove uspjehe, jeste zapravo vaša vibracija prema uspjehu i pobjedama. 

5. Zapostavljate zdravlje i tijelo Ovo radite isključivo protiv sebe. Ne smijete zaboraviti na važnost sna, važnosti zdrave ishrane i fizičke aktivnosti. Jednostavno, trošenje vremena na stvari koje će vam dati dobru energiju i poučne lekcije. 

Što više zaboravljate na sebe, više se posvećujete drugim ljudima i stvarima koje nema veze sa vama. Pogrešno usmjeravanje energije, nanosi štetu isključivo vama. Zato znajte šta je dobro za vas i usmjerite svoj fokus ka tome. Univerzum će to prepoznati. 

6. Nedostatak sopstvenog razvoja Ovdje je riječ o tome da čovjek može da dođe u fazu kada misli da je diplomirao sva stanja. Blokira protok nove energije i novih usvajanja. Zbog toga takođe ne može da prihvati i isprati promjene. 

Dakle, ni u kom slučaju ne zaustavljajte sopstveni razvoj. Uvijek možete još da učite, analizirate prethodna iskustva, njegujete talente i otkrivate vaše nove sposobnosti.  7. Bijes i ogorčenost na roditelje Naravno, situacije i primjeri ovdje mogu da budu različiti. 

I svako je odrastao pod različitim uslovima. Odrasla osoba često zna da okrivi roditelje za usvojene obrasce ponašanja i uvjerenja koja su stekli pa su shodno tome diktirali svoj način života. Morate biti svijsni da su roditelji dali najbolje što su znali. 

I da su oni živjeli u možda drugačijem vremenu i da to što su vama prenosili možda i nije najbolje za danas, ali njihova namjera je bila dobra. Važno je da osvijestite uvjerenja i obrasce koji vam ne služe i nastavite dalje. A roditeljima da se zahvalite na onome što su vas naučili i sada živite onako kako vi mislite da treba. 

Pokreće Blogger.