Kada jednom stavite tačku na vašu vezu, neka bude konačna - Ne dozvolite mu da se vrati

Ljubav važi za nešto najljepše što nam se može dogoditi, a da li znamo prepoznati šta nije ljubav? 


Da li su određene radnje odlike ljubavi, i da li se uvijek na vrijeme prepozna šta nije dobro za nas? Skoro pa svaka ljubav na početku se čini kao bajka. Sigurni ste da je ta osoba prava i da ste pronašli sreću.

Na svijet gledate ružičasto i zračite pozitivnom energijom.  Osjećate kao da je sada tu nešto što ste čitav život čekali. Kada se desi situacija u vašem idiličnom odnosu, na koju niste mogli ni pomisliti, vaš svijet je spreman da se sruši. 



Šta se dešava kada osjetite lošu radnju ili postupak od strane partnera?  Nažalost, postoji dosta odnosa koji se nastavaljaju nakon što se desi nešto nepoželjno. I često baš osoba koja je povrijeđena, spremna je da oprosti misleći da se to nešto više nikada neće ponoviti. 

Kada se osjećate prevarenim, povrijeđenim ili slomljenog srca, budite svijesni da niste ni prvi ni posljedni kojima je partner nešto loše uradio.  I zaštite se od daljih takvih situacija, bez obzira koliko vam je teško, i koliko ste u nevjerici. 



Dešava se upravo da opraštate iako znate da neće biti bolje, tako samo sebi stvarate loše. Jedini način da se zaštitite od ponavljanja neke loše radnje, jeste da budete svijesni da ne trebate oprostiti, jer će se ista ponovo desiti. 

Ne zaboravite na vaše emocije i vaša osjećanja. Jasno je da osoba koja vas istinski voli nikada vam ne bi uradila neke loše stvari, kao što i vi ne biste njoj ili njemu. Onaj ko istinski voli nikada neće drugu osobu gurnuti u ponor. 

Na stvari gledajte drugačije. Jednostavno, znajte da ste imali sreće i da osoba koja vas nije dostojna više nije dio vašeg života. Toksičan odnos ponekad jeste jako teško prekinuti, ali spoznaja da vas poslije njega može čekati samo bolje je neprocjenjiva. 


Znate šta zaslužujete, i da pored sebe želite nekoga ko će brinuti o vama i štititi vas. Ako nekad naiđete na iskušenje vezano za prošli odnos, zapamtite da ste bili napušteni i povrijeđeni. Da li je ta osoba tada pazila na vaš odnos? 

Ne. Zapamtite da su bivši otišli i da nisu bili spremni da vas vole kako zaslužujete. Jednostavno, koliko god bilo teško prevazići neko loše iskustvo, ne vraćajte ga u život. Ostavite vrata svoga srca otvorenim za ljubav kakvu zaslužujete.

Pokreće Blogger.