Snažne žene opraštaju, ali nikada ne zaboravljaju - 13 životnih pravila jakih žena

Da bismo uspjeli preživjeti u ovom okrutnom svijetu koji nas okružuje moramo biti jaki i čvrsto braniti sebe i svoje stavove. 


Jake žene se ne rađaju jake. One, takođe, ne postaju jake preko noći. Njih život učini jakima stavljajući pred njih brojne prepreke i testove. Psiholog Polina Gaverdovskaya je napisala trinaest pravila kojih se pridržavaju jake žene, a u nastavku ćemo ih podijeliti sa vama. 

1. Žena mora da shvati da se uvijek može osloniti samo na sebe. Svi drugi dolaze u vaš život i odlaze iu njega, samo vi ostajete. Šta god da se desi vi samo morate da se nosite sa tim. 2. Svi ljudi u vašem životu su zamjenjivi, osim vaših roditelja i djece. 



Nemojte se plašiti da pustite nove ljude u svoj život, čak i ako niste sigurni da imate bilo šta zajedničko sa njima. 3. Uvijek dajte šansu novim stvarima. Isprobajte novu odjeću, novi hranu, nove aktivnosti i slično. Uvijek se trudite da unesete nešto novo u svoj život i da ga učinite zanimljivijim. 

4. Snažne žene opraštaju, ali nikada ne zaboravljaju kada ih neko povrijedi i nanese im zlo. One će nastaviti dalje sa svojim životom, ali će se uvijek sjećati ko im je nanio zlo i biće oprezne sa njima. 5. Nemate kuda žuriti. 



Usporite i uživajte u životu. Nemojte zbog svoje žurbe da se dovedete u situaciju da donesete odluke zbog kojih ćete kasnije možda žaliti. 6. Ako nešto zaista želite i mislite da je to ispravno, uradite to. Slijedite svoje snove i ne dozvolite da vas niko sputava na putu do uspjeha. 

7. Jake žene nikada ne odustaju i znaju da je potrebno mnogo rada i truda da bi postigli svoj cilj. Nemojte dozvoliti da vas jedan neuspjeh obeshrabri u ugasi u vama želju da postignete ono što želite. 8. Nije kraj onda kada vam kažu da ste završili, kraj je onda kada vi odlučite da je kraj. 

9. Šta god radili uvijek vodite računa o svom tijelu i slušajte signale koje vam šalje. Bavite se sportom, šetajte, budite aktivni i vaše tijelo će vam biti zahvalno. 10. Ljubav je divna stvar, ali je ne smijete miješati sa strašću i požudom. 

Uvijek se trudite da u vašoj vezi ima dovoljno ljubavi, romantike, ali i strasti. 11. Posljednja stvar koja treba da vas brije je šta drugi misle o vama. Radite ono što volite i što vas čini srećnima i ne marite za mišljenje drugih. Važno je da ste vi srećni i zadovoljni. 

12. Jake žene su sigurne u sebe i nikada ne sumnjaju u svoje sposobnosti što im omogućava da postignu sve ono što žele. 13. Vodite računa o svojom prijateljima. Bez obzira koliko ste jaki, dobro je imati pored sebe ljude kojima možete vjerovati i koji će vas uvijek saslušati i podržati kada vam je to potrebno.

Pokreće Blogger.