Okrenite situaciju u svoju korist - Savjet poznatog pisca za žene koje su muževi napustili

Vjernost je kvaliteta koju svaka žena želi da njen izabranik posjeduje, ali iz nekog razloga mnogi lako izdaju svoju voljenu osobu iako su do tada bili vjerni. 


Zašto se to dešava često nikome nije jasno, a uglavnom pojedini muškarci kada se nađu pred iskušenjem da prevare svoju suprugu ne mogu ili ne žele ispustiti priliku da to i učine. Neke žene su spremne oprostiti nevjeru svog muža, dok druge ne žele da oproste i spremne su da se osvete za bol koja im je nanesena. 

Prema mišljenju stručnjaka nevjera se uglavnom dešava u dva slučaja. 1. Prvi i najčešći razlog je manjak intimnosti. Bez obzira što se čini da je u vašem braku sve u najboljem redu, ako nema intimnosti između vas i vašeg partnera, velike su šanse da će on to što mu nedostaje potražiti sa strane. 



Njemu je potreban neko ko će ispuniti sve njegove fantazije i zadovoljiti potrebe koje njegova žena ne zadovoljava. 2. Drugi najčešći razlog su problemi u porodici. Kada u porodici postoje problemi i ako se u tom trenutku pojavi žena koja pokaže razumijevanje prema muškarcima i svemu kroz šta prolazi, velike su šanse da će u jednom periodu između njih da se probudi strast i da će muškarac prevariti svoju ženu. 

Pored izdaje postoji još jedna stvar koja je zajednička u obje ove situacije. To je odluka muškarca da vara. U obje ove situacije to je bila njegova odluka. Muškarac koji ne razmišlja o nevjeri poštuje svoju ženu i nikada je neće varati bez obzira na sve. 



Žena koja je zavela oženjenog muškarca ne može snositi krivicu što je muškarac prevario svoju ženu. Ona može nositi dio krivice, ali najveći krivac je u stvari muškarac. To je bila njegova svjesna odluka. Iako mnoge žene u ovakvim situacijama imaju želju za osvetom, najbolje bi bilo da to ne čine već da okrenu cijelu situaciju u svoju korist. 

Poznati američki pisac Joseph Murphy je dao jako zanimljiv komentar na ovu temu koji može biti od velike koristi svim ženama su iskusile nevjeru na svojoj koži. "Kada vam duga žena ukrade muža, najbolja osjeta je pustiti je da živi sa njim." Zapamtite da se sve vraća kao bumerang i da onaj ko vas je varao i povrijedio neće proći nekažnjeno. Karma će ga stići kad tad.

Pokreće Blogger.