Narcisa nije briga za vaša osjećanja: Kako se zaštititi od njegovih manipulacija - 3 važne stvari

Sigurno ste se nekad u životu sreli sa narcisoidnom osobom. Možda je to bio neko od članova vaše porodice, možda je to bio vaš šef ili možda ljubavni partner. 


Veza sa narcisoidnom osobom može biti jako teška, posebno ako ste jako osjetljiva i empatična osoba. Narcisi su skloni manipulisanju, i često ne biraju sredstva kada žele dobiti ono što žele. Njih često nije briga za vaša osjećanja i samo žele da budu superiorni u odnosu na vas. 

Oni se hrane tuđom energijom i uvijek žele da se sve vrti oko njih. Ako želite da naučite da se zaštitite od narcisoidnih osoba neke stvari morate imati na umu. Ne smijete im dozvoliti da vam se previše približe. Nemojte im dozvoliti da utiču na vas te da ugrožavaju vaše raspoloženje. 



Nemojte im dozvoliti da vas ugrožavaju. Jasno im dajte do znanja da samo vi možete upravljati svojim životom i niko drugi. Takođe, morate znati kako se pravilno postaviti u odnosu sa narcisoidnom osobom, a to možete učiniti na sledeći način. 

1. Postavite jasne granice i držite ih se; Sa narcisoidnim osobama morate u svemu postaviti granicu. U fizičkom, psihičkom i emocionalnom smislu. Kada jednom postavite jasne granice ne smijete odustajati od njih ili popuštati. Samo tako ćete natjerati narcisa da shvati da ne može uticati na vas. 



2. Ignorišite; Ignorisanje je jedan od najlakših načina da se zaštitite ukoliko primjetite da vas narcis ugrožava. Narcisi žele uvijelk biti u centru pažnje, a ako ga ignorišete pokazujete mu da ne želite igrati njegovu igru i da nema moć nad vama. 

3. Vodite računa o svakoj njegovoj riječi; Uvijek se trudite da vi kontrolkišete situaciju kada razgovarate sa narcisoidnom osobom. Uvijek se trudite da dobro slušate šta vam govori, ali takože i vi pazite šta govorite pred narcisom. Oni su u stanju vaše riječi koristiti protiv vas ili vas ubjeđivati da ste rekli nešto što niste.

Pokreće Blogger.